Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 22 september 2017

Heavenletter 2040: Een Lied van God / Geplaatst 22 september 2017

Een Lied van God
Brief uit de Hemel
Geplaatst 22 september 2017


God zei:

De Aarde ontluikt met pracht en praal. Er is altijd een proces van schittering aan de gang. Zoals golven in de oceaan, zijn er bergkammen op Aarde. Een bloem ontspruit, groeit, bloeit, en buigt dan terug naar waar het vandaan kwam. De vogel zingt een lied van God, en er is de stilte tussenin. Groen wordt groener. Het fruit barst uit aan de boom, en het leven wordt aangekondigd. De lente wordt de zomer, en dan is er een golf van herfst en dan de winter. De winter bedekt de ongeboren bloemen totdat zij opnieuw voor bloei in de lente klaar zijn.

Hoe gezellig is elk seizoen, en kijk hoe elk het heelal aandrijft. Het is een cyclus van liefde, geliefden, golven van de oceaan, de bergkammen en de dalen, elk de andere ondersteunend. Er is geen verschil tussen dag en nacht behalve de kant van de Aarde waar jij op bent. Alle veranderingen, alle bewegingen, zijn slechts de volheid van de oceaan, die er zelf van geniet. De oceaan barst in golven uit, en, geliefden, jullie zijn ook een golf van de oceaan.


Je zou net zo goed bokkensprongen van vreugde kunnen maken. Jij zou net zo goed een golf kunnen zijn, die grote hoogten bereikt, want Ik creëerde voor jou een golf van liefde. Hoe ver reikt de energie van de oceaan niet! Het reikt zo ver als liefde. De liefde wordt op Aarde door jou bezocht, onmogelijk om je tegen liefde te verzetten, en jij komt er uit voort. De liefde zal je nu doen glimlachen. Je bent zonlicht dat op Aarde ronddobbert, zonlicht van harten, ontsteker van liefde. Jij vonkt liefde. Dit is jouw betekenis. Je hebt geen andere.

Als je naar de bedoeling van je leven gezocht hebt, heb je het nu gevonden. Nu weet je wat het is. En nu kan je verder. Je zoektocht is voorbij. Nu strooi je bloemblaadjes van liefde vanuit je hart, oneindige blaadjes vanuit een oneindig hart. Het bestaat niet dat liefde uitgeput raakt. Er is alleen geven van liefde. Dat is de sleutel. Dat is het geheim van het leven op Aarde. Je hoeft niks anders te doen. Er is niks anders dat je kan doen. Er is niks anders voor jou om te doen. Er kan niks anders gedaan worden. De vlam van de liefde kan niet gedoofd worden. De wereld heeft het geprobeerd, maar is er niet in geslaagd.

De planeet, waar je je momenteel op bevindt, is bedoeld als een school van liefde, en je moet dus een leven van liefde leiden. Je kan er niet aan ontsnappen. Je kunt je er ook niet aan onttrekken. Je hebt liefde om te geven, en je moet het geven. De teerling is geworpen.

Je hart is zo groot als dat van de Aarde, en je hart is vruchtbare grond, om de liefde in te laten groeien. Plant vandaag meer liefde in je hart. Visualiseer het, geliefden. Zoals je in je tuin werkt, werk ook zo in je hart. Plant berichten in je hart, alsof het rozen, of akeleien waren. Plant ze, en ze zullen bloeien, zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. Heb hier lief, heb daar lief, heb overal lief.

Aan liefde komt geen einde. Er is ook geen einde aan jouw geven. Je kan de liefde niet inhalen. Want voor elke geplukte bloesem, groeien er weer twee terug. Jij bent een verlenging van Mijn liefde. Ik zal het zeggen. Jij bent een staf van Mijn liefde, en Ik wuif met jou overal. Liefde valt als sterren van Mijn staf, en de sterren rijzen weer omhoog, alleen maar om weer terug te springen.

Wat anders dan liefde zou de betekenis van het leven kunnen zijn? Kun je op iets anders komen? Hoe somber ziet alles er uit naast liefde? Geld, roem, macht --- wat zijn ze waard zonder liefde? Op zijn best zijn het zwakke vervangingen voor liefde. Ze kunnen maar zover gaan, en ze zijn ook tijdelijk, terwijl de liefde, zelfs een heel klein beetje ervan, meer waard is dan zelfs het duurste kasteel. Je weet dat dit de waarheid is.

Wel nu, sta op, en ga aan de slag met het geven van liefde voor alles wat je waard bent.

vertaald door: leen