Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 17 september 2017

Heavenletter 2035: Een Geschenk uit het Universum / Geplaatst 17 september 2017

Een Geschenk uit het Universum
Brief uit de Hemel
Geplaatst 17 september 2017

God zei:

Vandaag is een geschenk aan jou, uit het universum. Er was geen tijd, om het in te pakken, of om er een kaartje bij te stoppen. Het wordt gewoon aan jou gegeven zoals het is. Het werd bij jou afgeleverd. Je zal het bij jou vinden, afgeleverd aan de de dorpel van je huis.
Natuurlijk, zal je op moeten staan, om deze gegeven dag te begroeten. Ja, ik ben het Universum, en jij bent dat ook. Zo is vandaag een geschenk dat je aan jezelf heeft. Je pakt het op. Je doet ermee wat je zelf wil.

Het is gelijk een baby die aan je voordeur is afgeleverd. Er zijn veel dingen die je met de baby kan doen. Je kan je tegen je borst aandrukken. Je kan eroverheen stappen. Je kan het afwijzen. Je kan het aan iemand andere geven. Je kan ermee slaapwandelen. Je kan gebaren dat het er niet is.

Maar je ziet toch dat je een ogenblik keuze hebt, nietwaar? Je hebt momenten van keuze. Elk moment is een moment van keuze. Je kan 's morgens gebaren dat je je dag niet ziet en het wel opnemen in de namiddag. Je kan gelijk wat doen met deze dag.


Stel je voor dat je karamel snoepjes maakt, en je kan het zwieren hoe je het ook maar wil. Stel je voor dat het een cake is, die je kan aansnijden. Je hebt de keus in hoe je die zal versnijden. Of stel je voor dat het een dag is, waar je jezelf voor open stelt en je erheen gaat, om het tegelmoet te treden. Stel je voor dat het een handtas is, die je met je mee neemt. Het is met vele dingen gevuld. Wat zal je eruit gebruiken?

Stel je deze dag voor, als een auto, die je mag besturen.
Beschouw het als een feest waarin je jezelf vervult.
Beschouw het als een rit. Je stelt je voor dat de bestemmin geheim is, alhoewel je de hele weg weet waar je heen gaat. Soms speel je van de domme.

Soms vraag je de weg. Het antwoord ligt in het vertrekken zelf. Erover piekeren hoe te vertrekken, kan je hele dag in beslag nemen. Maar, zelfs dan, zal je nog steeds wel ergens belanden. Je bent onderweg naar Mij, wat hetzelfde betekent als: vrede en liefde en al deze dingen, waarvan je denkt dat ze heel ver weg zijn. Geliefden, ze zijn in deze gegeven dag vervat! Ze zijn erin aanwezig. Zoek ze. Ze willen graag gevonden worden.

Ervaar het openen van deze dag van vandaag. Misschien ben je op zoek naar diamanten, en krijg je robijnen. Misschien krijg je wel kolen. Blijf doorheen het pakket kijken. Er is een grote schat die je er kan vinden. Blijf het pakket openen.

Je bent de enige die het kan openen. Iedereen opent zijn eigen dag. Jij moet die van jou openen. Het is vanzelfsprekend dat je niet dezelfde dag gegeven wordt. En toch ... en toch ...

Misschien kan je iets aan het pakket toevoegen. Misschien kan je enkele bloemen plukken en ze eraan toevoegen. Misschien kan je iets oppakken, dat door iemand anders liet vakken en het aan hen teruggeven. Misschien kan je het geschenk van deze dag aan iemand anders geven. Misschien deel je met hen jouw dag. Misschien vul je hun dag met die van jou.

Vandaag is een dag die aan jou gegeven wordt, en het is van jou, om ermee aan te vangen, wat je zelf wil. Je kan zeggen dat je het mooi wil maken. Dan kan je het geschenk van vandaag beschouwen als een kleurenboek met kleurpotloden. Jij moet het inkleuren. Je hebt alle kleuren om uit te kiezen. Zelfs, als de dag al voor een deel ingekleurd is, je hebt veel werk om deze pagina in te kleuren.

Je kan je in een donkere stemming bevinden, maar stemmingen zijn van nature veranderlijk. Neem een ander kleurpotlood, lieverds. Dit is een dag in jouw leven. Maak ervan wat jij wil.

Vertaald door Leen Joseph, moge jouw leven gezegend zijn.

vertaald door: leen