Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 14 september 2017

Heavenletter 1963: Hoger Dan De Bomen / Geplaatst 14 september 2017

Hoger Dan De Bomen
Brief uit de Hemel
Geplaatst 14 september 2017


God zei:

Aarde is een prachtige plek, maar het is niet de bedoeling dat je er aan vast zit. Het is niet de bedoeling dat je aards bent. Je voeten lopen misschien in de omgeving van de Aarde, maar het is de bedoeling dat je hart en brein een hoge vlucht nemen. Hoe zou het anders kunnen zijn? Je voeten zijn beperkt. Je hart en brein kennen geen beperking. Wanneer zij gebonden zijn aan de Aarde, dan zijn je hart en brein niet meer dan voeten die langs een uitgesleten pad voortsjokken. Dan zijn het gevangenen die niet weg mogen. Dan blijven ze waar ze zijn, alleen daar heengaand waar ze al geweest zijn.

Je voeten zijn als de wortels van bloeiende bomen. De boom heeft ledematen, blaadjes en bloesem. Hoewel geaard, reikt de boom naar de hemel. Het is een natuurlijke gang van zaken. Bomen groeien niet echt naar beneden toe. Ze groeien omhoog met wortels die hun opwaartse groei ondersteunen.

Bomen groeien, zonder de vrijheid die jij geniet, niettemin naar de Hemel. Bomen hebben een bevalligheid en een vastbeslotenheid. Zij trekken het omhoog groeien niet in twijfel. Ze verzetten zich er niet tegen. Ze heten het welkom. En dat moet jij ook doen.
Jullie kunnen niet steeds dezelfde blijven, geliefden. Probeer het maar als je wilt, je kunt het niet.

Wees als de boom en til je ledematen op naar de Hemel. Reik hoog. Waar is de Hemel anders voor bedoeld dan voor jou om naar toe te reiken ? Heaven werd geschapen met de gedachte aan jou. En jij werd geschapen voor de Hemel. Je bent gebonden aan de Hemel, niet aan de Aarde. Je bent al op Aarde en nu beklim je de ladder van je bewustzijn. Je klimt naar de top van de berg. Vanaf de top kijk je alle kanten op, en je ziet dat er geen grenzen zijn om de Aarde te scheiden van de Hemel. Het is niet zozeer dat je de grenzen niet kunt zien vanaf die hoogte. Ze zijn niet zichtbaar omdat ze er niet zijn. Dit is wat er bedoeld wordt wanneer Christus spreekt over de splinter in je oog. Ga hoger dan de bomen, geliefden.

De grond is onder je. Je hoeft je werkelijk geen zorgen te maken dat je geen grond onder je voelt. Zo lang je in een lichaam vertoeft, heb je grond onder je voeten. Je hebt ook de Hemels boven je. Maak er gebruik van. Laat de Hemel je optillen tot zijn hoogtes. De hoogten van de Hemels zijn er voor jou.

Soms zit je de Hemel in de weg. Soms zou je het uit je bestaan weg willen houden, eenvoudigweg omdat het zich niet onder je voeten bevindt. Maar steek jezelf wat de Hemel onder de riem. Het roept jou om binnen te komen. Het is tijd voor het avondeten.

De Hemel is er niet om over het hoofd gezien te worden. Het is om naar te kijken. net als Columbus moet je eerst ergens een idee van hebben voor je het kunt ontdekken. Columbus vond niet precies het land waar hij naar op zoek was, maar toch kwam hij in een prachtig land aan. Ik heb niet het idee dat hij teleurgesteld was, en jij zult dat ook niet zijn.

Wat de Hemel vereist is dat je komt. De Hemel is volledig. Het heeft niets nodig behalve jou. Er staat een bordje met Te Huur aan de voorkant, met de hoop dat jij komt. Het huurcontract is al getekend met jouw naam erop. Wil je niet een rondleiding ? Zou je de brochure niet willen lezen ? Misschien wil je wel wat foto's maken voor een prospectus. Geliefden, kom nu op bezoek. Teleporteer jezelf hierheen. Laat de Hemel je zomerhuis zijn bij de sterren. Hier moet je zijn voor vakantie. Neem je vrienden mee.

Net zoals met zand van het strand, neem wat de Hemel mee terug naar de Aarde. Maak je niet druk om de Aarde. Wees hoog op in de Hemel.

vertaald door: