Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 2 september 2017

Heavenletter 1889: Alle Liefde in Je Hart / Geplaatst 2 september 2017

Alle Liefde in Je Hart
Brief uit de Hemel
Geplaatst 2 september 2017


God zei:

Tijd is niet van belang. Liefde is dat. Beschouw toch zelfs de kwelling van tijd als een geschenk. Neem het voor wat het is, een oppervlakkige weergave. Beschouw tijd als een voorafje, geniet ervan, en ga dan door en hou van het echte voedsel. Tijd stelt grote eisen aan je. Hij laat je haasten, het plezier weghalend. Hij zet je onder druk. Tijd is als een slavendrijver geweest, en je was gehoorzaam aan de tijd. Net zo makkelijk als je je horloge op tijd zetten, zet je hart op liefhebben.

Het is niet dat het hart ingesteld moet worden. Het is nodig dat je je hart opmerkt. Iedere keer dat je je afvraagt hoe laat het is, herinner je dan je hart. Herinner je dat het binnenin je slaat met een doel Je hebt een hart van liefde dat tikt. De slag van je hart is regelmatiger dan je klok. Een klok vertelt hoe laat het is. Je hart vertelt liefde.

Je hart is een dirigent van een orkest. En het is ook het stokje in de hand van de dirigent van het orkest. Het is ook de noten die gespeeld worden. Het is ook alle instrumenten. Wat een instrument is je hart!


Maak je hart blij. Laat het liefhebben voor alles dat het waard is.

Laat liefde een bandiet van de tijd zijn. Zet je leven op liefhebben. Laat liefde bovenin je verstand zijn. Al het andere is verspilde moeite geweest. Ofschoon tijd een illusie is, kan hij verspild worden, maar dat is niet relevant voor de verspilling van een hart.

Verkwist liefde. Neem haar overal mee naar toe. Herinner je je hart zo vaak als je portemonnee, zo vaak als je sleutels. Laat je hart herinnerd worden zo vaak als je lippenstift opdoet, zo vaak als je je schoenen vastmaakt, je handen wast. Laat liefde jou iedere stap die je doet vergezellen, en iedere pauze die je nemen.

Geef jezelf over aan de liefde in je hart. Word een dienaar om lief te hebben. Laat liefde regeren. Laat haar de wet van de dag zijn. Laat liefde haar zegje doen. Laat liefde haar weg vinden. Laat liefde co-existeren. Laat haar zowel naast als binnenin je zitten.

Met elke tik van de klok, heb lief. Je hart is de metronoom van liefde. Hoor het.
Wat zou het leven zijn zonder je liefde?

Je noemt overstromingen en branden en droogtes, rampen. Een ongebruikt hart is een ramp. Iedereen heeft een hart om te gebruiken. Het maakt niet uit wat de oorzaak is van de droogte in je hart. Bevochtig het nu. Drink het water van de liefde. Acht glazen per dag.

Voed de liefde in je hart. Kweek haar. Tot nu toe heb je haar beperkt. Je hebt liefde geassocieerd met personen en dingen. Associeer liefde nu met de glorie van liefde zelf. De liefde in je hart heeft niets van de buitenkant nodig. Ontwikkel een binnentrekker die liefde schiet vanuit je hart. Wat je moet hebben is het geven van je liefde. Het recept ervan is erg leuk, maar het geven is leuker.

Liefde geven maakt je week, en het verzacht je ziel. De ziel is in het centrum van je hart. Ze is omgeven door je hart. De uitdrukking hart en ziel is geen toeval. Maak je ziel gelukkig. Vul je hart.

Laat de liefde in je hart overstromen. Laat haar de aarde bedekken als een lentebui. De grond en de Planeet Aarde kunnen nooit teveel van jouw liefde hebben. Zij zullen het allemaal absorberen. De liefde die je geeft zal opstijgen als mist, en je zult liefde ademen.

Geliefden, wanneer alles is gezegd en gedaan, is alles wat jullie hebben de liefde in je hart, en dit is hetzelfde als zeggen Mijn allesomvattende liefde voor jullie.

vertaald door: