Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 28 september 2017

Geboorte van de Traanvogel / Gepubliceerd 25 september 2017 | Door Ans Hoornweg

Geboorte van de Traanvogel
Gepubliceerd 25 september 2017 | Door Ans Hoornweg

Op de Aarde waren er heel veel dingen gebeurd en veranderd doordat de aardas was verschoven. Hierdoor werkte o.a. het radarsysteem van de vogels en de andere dieren niet meer, net als alle elektronische systemen op de aarde. Wereldwijd werkten de communicatiesystemen zoals telefoon en computer niet meer, dus moesten er weer nieuwe vormen van communicatie worden ontdekt. Op dat moment konden de mensen alleen nog rechtstreeks met elkaar communiceren dmv. hun stem en/of gebaren.

Ik zag een eenzame kraanvogel die, net zoals vele andere dieren, alles en iedereen verloren had. Het arme beest probeerde door te dansen een andere vogel te lokken. Na verloop van tijd kwam er een eenzame zwaan aangevlogen die vlak bij de kraanvogel landde. Beide dieren begrepen dat ze alleen elkaar nog maar hadden, dus gingen ze samen op pad om voedsel te zoeken – en aten ze dingen die ze normaal nooit zouden eten.

De kraanvogel en de zwaan werden goede vrienden, en beloofden elkaar trouw te blijven. Ze werden zelfs verliefd, dus de kraanvogel danste zijn mooiste dans voor de vrouwtjeszwaan, en niet veel later geschiedde het wonder …… ze kregen jongen! Het ouderpaar was heel gelukkig want hun jongen waren een kruising van hen beiden. En zo was dus de ‘Traanvogel’ ontstaan.

Het woord Traanvogel is niet alleen een verbastering van de naam van de kraanvogel, maar geeft ook het verdriet aan dat deze beide vogels voelden omdat zij hun oorspronkelijke soortgenoten/partners niet meer konden vinden.

Maar, ondanks dat gemis leefde dit zwaan-kraanvogelkoppel toch nog lang en gelukkig op de zo veranderde Aarde!!

Veel lief, Ans