Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 29 september 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 5 /Geplaatst 29 september 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 5
Geplaatst 29 september 2017

De Zweedse wetenschapper Carl Johan Calleman raakte gefascineerd door de kalender van de Maya en onderzocht een steen die halverwege de vorige eeuw in Coban, Guatemala gevonden was. Deze steen vertoonde verschillende inscripties van elke omwenteling (na 52x) en gaf een structuur weer van de Mayakalender.  Calleman kwam met zijn onderzoek tot het besluit dat de Maya met hun kalenders de ontwikkeling van het bewustzijn hadden bijgehouden.


Weer zo’n pikant detail rond ongeveer dezelfde periode van de vorige eeuw werden ook de Nag Hammadi geschriften in Egypte gevonden.
De grote gebouwen van de Maya hebben een piramidevorm en bestaan uit 9 verschillende lagen. Elke laag was een ceremonieel centrum waarmee de evolutie van het bewustzijn werd getoond, met andere woorden de geschiedenis van de afscheiding. 
Elk van deze lagen is onderverdeeld in 13 individuele delen waarvan 7 delen van licht (dag) en 6 perioden van duisternis (nacht). 

Enige herkenning met Genesis, toch? Nog sterker is dat een gelijksoortig systeem teruggevonden is op de kleitabletten uit Mesopotamië.

Elke scheppingslaag kent haar eigen intentie, haar eigen bewustzijn. Zonder intentie of bewustzijn kan er niets geschapen worden. Elke dag is een periode van licht en is een periode waarin het bewustzijn zich uitbreidt. Elke nacht is een periode waarin deze nieuwe kennis werd toegepast. De fouten of de vergissingen uit een vorige periode werden nu herkend en zoveel mogelijk rechtgezet om zo telkens weer verder te evolueren. Zo gaat het bewustzijn of intentie van elke scheppingslaag mee over naar een volgende dag, een volgende nacht en een volgende cyclus.

(wordt vervolgd)