Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 1 september 2017

DE ENERGIE VAN SEPTEMBER / 31 augustus 2017 / Door Fran Tielemans

DE ENERGIE VAN SEPTEMBER
31 augustus 2017 / Door Fran Tielemans

September is een 10/1-maand in een 10/1-jaar: de vibratie van verandering is nu zeer sterk. Het wordt dus een maand vol beweging en verandering, waarin je je Zélf een stevige zet kan geven door duidelijkheid te krijgen over de koers die je wil varen, de keuzes die je wil nemen en de verandering die je wil aanbrengen. Veel kans dat je dit jaar volop hebt gevoeld hoe je het zeker niét meer wil, en nu is er focus nodig: het stil maken in jezelf, luisteren naar de stem van je ziel, en raadplegen van je gids/Beschermengel. Tijd maken voor stilte, je regelmatig loskoppelen van alle drukte en heisa om je heen: het zal broodnodig zijn in september om jouw rode draad en niet die van je partner of vriendin of wie dan ook te kunnen volgen.

Velen hebben het gevoel afgeremd te worden of nooit echt vooruit te kunnen met hun plannen. Ten eerste zal je tot diep in 2019 slechts met mondjesmaat vooruit kunnen, omdat je tot dan gewoon bezig zal zijn met losse eindjes vast te knopen, je resterende karma en zielscontracten af te werken en kleine aanpassingen aan te brengen. Pas bij de dageraad van 2020 zal je het gevoel hebben dat de nieuwe fase, waartoe we nu nog allen in voorbereiding en opleiding zijn, en die we innerlijk en via verbindingen aan het bouwen zijn, zich volop manifesteert. Probeer dus gewoon geduld te hebben met jezelf, en stop met jezelf onder druk te zetten om te presteren en succes te creëren.


Op dit moment is het vooral de Mercurius retro die je parten kan spelen, met allerlei misverstanden en non-communicatie en oponthoud, – net om ervoor te zorgen dat je wel degelijk weet waar je staat, en welke verandering en aanpassing nodig is in je leven. Deze retro loopt af op 5 september, maar is in schaduw tot 19 september, en dat zal je op een of andere manier toch voelen. Alles zal weer ietsje makkelijker lopen.

De hele maand zouden er af en toe opflakkeringen kunnen zijn van hevige emoties, zeker rond de Volle Maan in Vissen, ook op 5 september. Ook in de maatschappij kunnen de emoties hoog oplopen. Rondom jou – of in je eigen leven - kunnen relaties die al onstabiel zijn, in nog woeliger vaarwater komen, zodat alle betrokken partijen duidelijk kunnen voelen of er nog leven zit in de relatie, of er nog voldoende energie aanwezig is om ze te laten voortbestaan, én om in dat laatste geval extra inspanningen te gaan doen om een en ander te verbeteren.

De periode rond de Equinox (21 september) belooft wel intens te zijn. Er is de Equinox, met Nieuwe Maan in Maagd, en tezelfdertijd staan er een heleboel planeten in Maagd (stellium), wat zeldzaam is, en wat ongetwijfeld voor verschuivingen zal zorgen. Ben je gewoonlijk goed afgestemd op je diepste kern, op je Hoogste Zélf, en heb je jezelf getraind in het regelmatig tot rust komen en innerlijk te schouwen waar je staat, dan kan deze periode voor jou een boost betekenen.

Rond deze tijd zal ook veel duidelijker worden hoe jij jouw dienstbaarheid best neerzet. Je kan ook veranderingen merken in die dienstbaarheid. Je kan je ‘geroepen’ voelen om bepaalde dingen te gaan doen, je kan oude dienstbaarheden plots loslaten – omdat ‘het klaar’ is – en er kunnen nieuwe verbindingen en informatie naar je toe komen, die je nieuwe paden tonen.

Er zit heel wat healingspotentieel in deze maand. Wees alert op wat je denkt, en heal je denken, door beperkende overtuigingen en gedachten die je vastzetten en naar beneden halen nu echt heel beslist los te gaan laten, telkens weer wanneer ze zich aandienen. Ga al je methoden en energieën concreet en dagelijks gebruiken en aarden, zodat je je tegen eind deze maand een stuk lichter gaat voelen. Verwacht ook het onverwachte: plots kunnen dingen een heel andere kant opgaan, maar weet dat het altijd de voor jou goede kant is, ook al zie je het niet onmiddellijk.

Het einde van de Pluto retrograde op 28 september zal voor velen een herademing zijn, maar tot die datum kunnen thema’s die je eigenlijk had moeten aanpakken, maar wat aan de kant had geschoven, toch weer naar boven komen. De werking van Cheiron kan oude trauma’s, angsten, problemen rond zelfwaarde en slachtofferschap opnieuw aanwakkeren, met als doel ze aan te pakken en op te lossen, zodat je verder kan.

Maar nogmaals: wanneer je bereid bent te ‘zien’, bereid bent je blokkades aan te pakken en los te laten, én je de warmte, liefde, wijsheid en kracht voelt van wie je écht bent, van je gids/Beschermengel, van al je Helpers, en van alle mensen om je heen en in de wereld, die een goed leven proberen te leiden, en goede intenties hebben, dan kan september een mooie maand zijn, die je heel wat verder kan brengen op je weg.

Keep the Faith – meer dan ooit

Fran
http://www.maitreya.be