Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 24 september 2017

Dagtekst van Zondag 24 September 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Zondag 24 September 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Alleen een verandering qua mentaliteit kan de problemen van een samenleving oplossen -

"De mensen hebben de problemen van het collectieve leven nog niet echt opgelost. Ja, uiterlijk gezien hebben ze naties gevormd, maatschappijen georganiseerd waarvan de leden elkaar ondersteunen en waar allen ten dienste staan van iedereen en van alles kunnen genieten. Maar innerlijk blijven ze geïsoleerd, agressief, vijandig ten opzichte van elkaar. Deze vooruitgang hebben ze enkel gerealiseerd in het materiële, praktische leven, op het gebied van organisatie of techniek, maar ze hebben gefaald om het over te dragen op het psychische vlak. Dit is de reden waarom, ondanks deze vooruitgang, de mensheid nog steeds lijdt aan dezelfde problemen: oorlogen, armoede, honger, onderdrukking en zelfs van een nooit geziene omvang.

Echte verbetering kan er alleen komen door middel van een ingrijpende verandering qua mentaliteit. Het is psychisch, spiritueel, dat de mensen zich verbonden moeten voelen om de enige echte samenleving te vormen: de universele broederschap. Wanneer elk individu ernaar zal streven om het hogere bewustzijn van de eenheid te bereiken, zullen samenlevingen, volkeren en naties in vrede en vrijheid beginnen te leven."