Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 10 september 2017

Dagtekst van Zondag 10 September 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Zondag 10 September 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De zon reikt de principes aan van een universele religie -


"Om te begrijpen wat de ware religie is, moeten de mensen dichter bij het licht, de warmte en het leven van de zon komen, dat wil zeggen op zoek gaan naar de wijsheid die verlicht en problemen oplost, naar de onbaatzuchtige liefde die mooier maakt, die aanmoedigt en troost, en ten slotte naar het leven van de geest, dat actief, dynamisch en moedig maakt met het oog op de realisatie van het Koninkrijk van God en zijn Gerechtigheid op aarde. Deze religie kan niemand vernietigen, en wie probeert om haar te bevechten, beperkt en verminkt alleen zichzelf.

Wanneer dit begrip van een universele religie tot de geesten zal doordringen, zal de gehele organisatie van het leven universeel worden: er zullen geen scheidingen meer bestaan tussen de mensen, geen grenzen, geen oorlogen. Door de zon in haar sublieme manifestaties van licht, warmte en leven te kennen, zullen de mensen dichter en dichter bij de Godheid te komen, en zij zullen van de aarde een paradijselijke tuin maken, waar allen leven in broederschap. Het is nodig dat alle mensen de universele religie aanvaarden die de zon ons leert."