Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 30 september 2017

Dagtekst van Zaterdag 30 September 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Zaterdag 30 September 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De goedheid - één van de hoogste vormen van intelligentie


"Goedheid heeft veel te maken met wilskracht. Wie goed is, wordt er altijd toe aangezet om zijn gedachten en gevoelens om te zetten in daden: hij spant zich in om anderen te ondersteunen, hen te helpen, en schudt hen zelfs door elkaar om hen uit de moeilijkheden te halen. Daarom schuilt er onder een ruwe bolster vaak een heel goed hart. 


Maar zelfs al drukt goedheid zich uit in daden, toch blijft ze daar niet toe beperkt. Het duurt vele levens vooraleer een mens deze deugd, die in feite een van de hoogste vormen van intelligentie is, echt kan ontwikkelen. Er wordt vaak gezegd dat mensen die goed zijn een beetje dom zijn, maar wat een vergissing! Wie zijn mentale vermogens, zijn tijd en zijn krachten besteedt om zijn naasten te helpen, is de verstandigste. Want de echte intelligentie is zichzelf vergeten om zich ten dienste te stellen van de anderen."