Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 23 september 2017

Dagtekst van Zaterdag 23 September 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Zaterdag 23 September 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Zich vergelijken met de hogere wezens om vooruit te gaan -


"Elk oordeel dat de mensen hebben over andere mensen en dingen komt voort uit een vergelijking: ze hebben liever deze dan gene persoon, liever dit ding dan iets anders, en om te beslissen, om hun voorkeur uit te spreken, moeten ze op een of andere manier hebben kunnen vergelijken. Zo vergelijken ze hun leven lang hun huis, hun auto met die van de buren, en ze proberen mensen met meer dingen, betere, grotere, mooiere dingen te evenaren, omdat ze geloven dat die gelukkiger zijn.

Op materieel gebied zijn de mensen echte krakken in het vergelijken. Maar op het spirituele vlak zijn ze niet zo geneigd om te vergelijken. Als ze iemand ontmoeten die onbaatzuchtig, liefdevol en meester over zichzelf is, vragen ze niet: "Maar hoe ben ikzelf in vergelijking met hem? "... Welnu, met deze mentaliteit is het onmogelijk om vooruit te gaan. Om vooruit te komen, moet je je vergelijken met uitzonderlijke wezens, met alle grote spirituele Meesters van de mensheid, en tegen jezelf zeggen: “Hoe kan ik mijn begrip op dat van hen afstemmen? Eens kijken of ze me niet een betere manier van denken en handelen kunnen leren”.