Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 2 september 2017

Dagtekst van Zaterdag 2 September 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Zaterdag 2 September 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De natuur is levend en intelligent -

"We bevinden ons in het universum als in een heiligdom waar we met een gewijd gevoel dienen binnen te treden. Want niet alleen is de natuur levend, ze is ook intelligent en wanneer we ons voor haar openstellen, antwoordt ze door ons aan haar leven te laten deelnemen. Je denkt: 'Maar alle natuurverschijnselen voltrekken zich toch werktuiglijk, daar zit toch geen enkele intelligentie achter?' Wel, dan vergis je je. Je kan deze verschijnselen niet als 'mechanisch' betitelen, omdat de mensen die vastgesteld hebben dat het universum aan wetten gehoorzaamt, de zogenoemde 'natuur'-wetenschappen hebben geschapen. Door zo te redeneren, maak je de natuur dood en ook jezelf: je verhindert dat het leven doordringt tot in jouw hart, tot in jouw ziel, tot in jouw verstand en zelfs tot in jouw fysiek lichaam.

Je zal pas echt levend worden op de dag dat je beslist om in contact te treden met dit immense, onuitputtelijke leven dat overal in het universum aanwezig is."