Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 16 september 2017

Dagtekst van Zaterdag 16 September 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Zaterdag 16 September 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De keuze van een beroep - de elementen die deze moeten bepalen

"Het is al voorgekomen dat mensen mij advies vragen over de keuze van een beroep. Ze aarzelen: moeten ze kiezen voor een beroep waar ze veel geld mee kunnen verdienen, of kiezen voor een minder lucratief beroep, maar dat hun wel meer vrijheid zou laten voor onbaatzuchtige activiteiten? Als leraar moet ik niet aan iemand vertellen dat hij dit of dat moet doen, maar alleen de gevolgen van zijn keuze uitleggen: daarna is het aan die persoon zelf om te beslissen.

Ziehier wat ik meestal antwoord. Er is niets verkeerd aan om een beroep uit te oefenen waarmee je veel geld zult verdienen, maar het hangt af van wat je wilt bereiken. Als je ideaal is wat meestal aangeduid wordt als "in het leven slagen", dat wil zeggen middelen, macht en invloed hebben, goed, verdien dan veel geld! Maar als het je ideaal is om je innerlijk leven te verdiepen, heb je niet zozeer geld nodig, maar vooral vrijheid: dat wil natuurlijk zeggen vrije tijd, maar vooral vrijheid voor je geest. Op die manier kan je je concentreren op activiteiten waarbij je beschut bent tegen de druk van het materiële leven."