Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 20 september 2017

Dagtekst van Woensdag 20 September 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Woensdag 20 September 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De ademhaling - manier om in contact te komen met de spirituele wereld


"De ademhaling en de mechanismen ervan werden diepgaand bestudeerd door de yogi's in India. Sinds duizenden jaren hebben ze het belang begrepen van deze processen voor de vitaliteit, maar ook voor de goede werking van het denken. En omdat ze heel ver zijn gegaan in hun onderzoek, ontdekten ze ook dat alle ritmes van ons lichaam gerelateerd zijn aan de kosmische ritmes. Dus, om in contact te kunnen treden met een bepaalde entiteit of gebied van de spirituele wereld, moeten we een zeker ritme vinden en ons dit ritme eigen maken als een sleutel.

Het is exact zoals wanneer we proberen om een radio-uitzending te ontvangen op een bepaalde frequentie. Om contact te krijgen met een zendstation, moeten we de juiste golflengte kennen. En het is hetzelfde voor de ademhaling: om in contact te komen met een specifiek gebied van het universum, moeten we weten op welk ritme te ademen."