Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 13 september 2017

Dagtekst van Woensdag 13 September 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Woensdag 13 September 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De verbeelding - een vermogen dat moet worden georiënteerd

"Adolescenten die niet veel afweten van de mechanismen van het psychische leven, beseffen niet hoe gevaarlijk het is om hun fantasie ongecontroleerd te laten ronddolen. En de ouders, net zoals de opvoeders, die tijdens hun jeugd hetzelfde hebben gedaan, laten hen afdalen in die nevelige toestanden; ze moedigen hen soms zelfs aan. Ze zeggen: "Hij droomt, hij is een dichter, we moeten hem laten dromen. "Maar wat weten zij van de wereld van de droom? In werkelijkheid is dit de astrale wereld met zijn verleidingen, illusies en valstrikken.

De natuur heeft in de mens formidabele vermogens geplaatst en de verbeelding is één van die vermogens, maar ze wordt gevaarlijk als we ze niet beheersen. De jongeren, en ook de volwassenen, die om het even welk gevoel of verlangen hun verbeelding laten inpalmen, vallen uiteindelijk ten prooi aan ongezonde stromen en entiteiten die hun psyché ernstig zullen verstoren. Verbeelding moet altijd in een positieve, constructieve richting worden georiënteerd, naar de wereld van het licht, waarvan de zon het symbool is."