Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 29 september 2017

Dagtekst van Vrijdag 29 September 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Vrijdag 29 September 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het egregoor - definitie en activiteit

"Wanneer een aantal mensen zich verzamelen rond een idee, scheppen hun gedachten en verlangens een levende entiteit. Dat is een wet van de spirituele wereld. En zelfs als die entiteit niet is gemaakt van voldoende materiële deeltjes, om ze te kunnen zien en aanraken, bestaat ze toch. Deze collectieve entiteit wordt een egregoor of een spiritueel krachtveld genoemd. Een egregoor is dus een levende en werkzame entiteit, en elk land, elke religie, elke gedachtestroom heeft een egregoor.

De Universele Witte Broederschap heeft ook haar egregoor. Al haar leden, de broeders en zusters die zich verenigen rond dezelfde idee van vrede en licht, voeden en versterken dit krachtveld onophoudelijk. Zo kan het niet alleen inwerken op andere egregoors in de wereld om hen gunstig te beïnvloeden, maar ook en vooral draagt het bij tot de evolutie van de wezens die eraan werken om het te vormen. "