Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 21 september 2017

Dagtekst van Donderdag 21 September 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Donderdag 21 September 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

""Heb je vijanden lief"" - commentaar

"Zelfs al doen christelijke predikers moeite om te herinneren aan het gebod, gegeven door Jezus: "Heb je vijanden lief", toch zijn er echt maar heel weinig mensen in staat om het ook toe te passen. De meesten weten niet eens hoe hun vrienden lief te hebben, hoe zouden ze dan van hun vijanden houden? Het is zo moeilijk! Om dat begrip van onbaatzuchtige, onpersoonlijke liefde te bereiken, moeten we ons verbinden met een wezen dat ons het meest stralende voorbeeld geeft: de zon. Kijk, hoe de mensen zich ook gedragen, de zon blijft hun licht en warmte sturen, om hen te voeden en in leven te houden.

Als je de hoogste moraal wilt leren kennen, is het bij de zon dat je die zal vinden, en alleen daar. En aangezien het je geest is die de zon in jou vertegenwoordigt, probeer jezelf, tijdens het kijken naar de zon, innerlijk te verheffen tot die gebieden van de geest waar je voelt dat niets je kan raken. Want het is alleen van daaruit dat je kunt doorgaan, wat je ook overkomt, om licht en liefde te blijven uitstralen."