Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 26 september 2017

Dagtekst van Dinsdag 26 September 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Dinsdag 26 September 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De ziel en de geest - het belang van de gebeurtenissen die zich daarin voordoen


"Hoeveel gelegenheden krijgen we niet om de middelmatigheid van het alledaagse bestaan te vergeten en te overstijgen! Maar wie denkt eraan om bij die gelegenheden stil te staan? De stilte van de nacht, de ruimte en de sterrenhemel bieden ons de beste gelegenheden om een beetje afstand te nemen van de menselijke beslommeringen en te denken aan andere werelden, waar wezens die verder geëvolueerd zijn dan wij, in harmonie en pracht leven. Al die dingen die ons zorgen baren, stellen voor hen niets voor, dat zijn maar zeer kleine gebeurtenissen. Je zult zeggen: "Maar hoe kun je dat kleine gebeurtenissen noemen? Hongersnood, oorlogen, massamoorden, dat is toch verschrikkelijk!"

Inderdaad, dat is verschrikkelijk, maar de kosmische Intelligentie bekijkt dit niet met dezelfde blik als wij. In de ogen van de kosmische Intelligentie zijn slechts de gebeurtenissen van de ziel en van de geest belangrijk. En juist indien de mensen, in plaats van het grootste belang te hechten aan materiële zaken, meer waarde zouden toekennen aan de gebeurtenissen die zich in de ziel en in de geest afspelen, zouden ze zich onbaatzuchtiger, begripvoller en ontvankelijker voor de anderen kunnen tonen. En hoeveel leed en ellende in de wereld zou er dan kunnen vermeden worden!"