Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 1 augustus 2017

Meer zicht op de effecten van vaccinaties door een Amerikaans onderzoek / 30 juli 2017

Meer zicht op de effecten van vaccinaties door een Amerikaans onderzoek
30 juli 2017



Dit artikel is de vertaling van het werk van de Amerikaanse Celeste McGovern, onafhankelijk onderzoeksjournalist. Zij baseert haar artikel op een onderzoek naar de effecten van vaccinaties, waarbij voor het eerst twee vergelijkbare groepen zijn samengesteld van gevaccineerde en niet gevaccineerde kinderen. De wetenschappers die dit onderzoek hebben uitgevoerd zijn erin geslaagd om op deze manier meer licht te werpen op wat vaccineren bij kinderen teweeg brengt dan enig ander voorgaand onderzoek. Ze pleiten ervoor dat er met de uitkomsten van het onderzoek meer wordt gedaan en dat het gaat bijdragen tot meer inzicht in de effecten van vaccinaties op de gezondheid van kinderen. Dit zou kunnen resulteren in een beter vaccinatiebeleid en dat is zeer nodig, zo stellen de onderzoekers. De Vrije Media biedt deze vertaling aan omdat het onderwerp in de belangstelling staat en ook omdat er behoefte is aan betrouwbare informatie hierover.

Met medewerking van de leden en donateurs van De Vrije Media zou er ook in Nederland meer onderzoeksjournalistiek kunnen worden uitgevoerd naar (de effecten van) vaccinaties en naar andere belangrijke maatschappelijke onderwerpen, waarover jij beter geïnformeerd wilt zijn dan nu het geval is. Word daarom lid of donateur.

Het is nog niet eerder voorgevallen. De eerste studie in zijn soort waarin gevaccineerde kinderen en niet gevaccineerde kinderen werden onderzocht in een onderzoek, uitgevoerd bij Amerikaanse thuisschool kinderen. Het laat zien wie de meeste problemen hebben, de gevaccineerde of de niet gevaccineerde kinderen… en er zijn veel ouders die ongerust zouden moeten zijn naar aanleiding van de uitkomsten.