Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 12 augustus 2017

Hevenletter 1868: Een Boer van het Leven / Geplaatst 12 augustus 2017

Een Boer van het Leven
Brief uit de Hemel
Geplaatst 12 augustus 2017


God zei:

Wat zijn gekwetste gevoelens? Jullie maken je zorgen over jullie eigen gevoeligheden, en jullie maken je ook zorgen over die van anderen. Wat kunnen gekwetste gevoelens anders zijn dan een fout? Veroorzaakt door woorden of daden, of veroorzaakt door verbeelding, is het geen fout om jullie gevoelens te begraven in pijn? Dit is een verspilling van goed gevoel.

Natuurlijk, jullie willen nooit de gevoelens van iemand anders kwetsen. Wees zo meedogend en vriendelijk als je voor anderen en voor je zelf kunt zijn. Toch kunnen jullie niet echt de last van gekwetste gevoelens van anderen dragen. Ik begrijp dat jullie dat doen. De fout is dat jullie gekwetste gevoelens veranderen in realiteit. Jullie zeggen dat kleine kwetsingen groot zijn. Jullie zeggen dat ze machtig zijn. Jullie zeggen dat jullie onder hun invloed zijn. Ik stel voor dat jullie het leven meer leven dan in de kleine beledigingen van het ego. We kunnen net zo goed alles eerlijk zeggen. Gekwetste gevoelens zijn op het ego georiënteerd, en jullie moeten voorbij het ego en enige sliertjes of krullen ervan stappen. Het ego is niets om je druk over te maken. Bevrijd jezelf van zijn doornen


Jullie moeten niet door kwetsingen lijden, die van jullie of van een ander. Houd je liever vast aan goede gevoelens. Stijg boven de stekels uit die jullie doorboren. Laat jullie aandacht op iets anders zijn. Geef liefde zonder te buigen voor persoonlijke kwetsingen.

Het is gemakkelijk om beledigd te zijn, toch is het niet een vereiste. Weet je wat beledigd zijn is? Het is leven in het verleden. Het is het verleden herleven alsof het verleden waar zou zijn. Het verleden is verleden, en de Waarheid ligt daar niet in.

Blijf niet de krant van gisteren lezen. Kom, begin met een schone lei. Dit is niet iets voorwenden. Dit is simpelweg de aandacht geven aan goede wil in plaats van treurige wil of gekwetste wil of kwade wil. Heb wat goede wil naar jezelf toe, geliefden. Houd aan niets vast. Laat alles los.

Gevoelens zijn niet de betekenis van jullie leven. Er is meer aan het leven dan jullie gevoelens. Gekwetste gevoelens zijn klein. Niets meer dan ergernissen.

Jullie stappen een nieuwe wereld van beschouwingen in. Jullie gaan binnen in een andere dimensie waar er meer is aan het leven dan waar jullie aan gewend waren. Kleine dingen kunnen je niet langer bezighouden, omdat jullie een groter territorium bezetten.

Wanneer een mug jullie bijt, laten de beet niet de aandacht van jullie leven worden, niet voor een uur, niet eens voor 5 minuten. Gekwetste gevoelens zijn niets meer dan muggenbeten. ze zijn er niet voor jullie om je dat persoonlijk aan te trekken. Jullie zijn veel te belangrijk om bezorgd te zijn over het onbelangrijke.

Liefde is belangrijk, niet kwetsingen. Houd genoeg van jullie zelf om gemakkelijk voorbij de kwetsingen te komen.

Jullie moeten vooruit in het leven.
Geef om mensen maar word niet door ze opgeslokt. Wat andere mensen denken is niet het einde van jullie leven. Het is zelfs niet eens jullie zaak. Geef hulde aan genade. Laat schaduwen van ongenade gaan. Mijn genade is echt.

Het geheel van je leven kan niet besteed worden in het omkeren van fouten net zoals het hele leven niet besteed kan worden aan het opknappen van jullie huis. Het leven hoeft jullie niet altijd aan te staan. Dit is een grote ontdekking. Mensen hoeven jullie niet altijd aan te staan. Laat iedereen zichzelf aanstaan.

Laat jouw doel zijn om meer dan jezelf te passen. Pas groter dan jezelf. Wat denken jullie ervan om Mij te passen? Wanneer Ik bij jullie ben, en jullie zijn bij Mij, stijgen jullie dan niet op naar grotere hoogtes?

Als boer van het leven, als je een keus hebt, welke gewassen zouden jullie kiezen om te laten groeien?

vertaald door: