Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 30 augustus 2017

Heavenletter 1886: De Grootse Illusie / Geplaatst 30 augustus 2017

Heavenletter 1886:
De Grootse Illusie
Brief uit de Hemel
Geplaatst 30 augustus 2017

God zei:

Binnen de Grote Illusie bevindt zich illusie binnen illusie, de ene illusie boven op de andere, overal een en al illusie.

Binnen de illusie, dat dit leven zoals ervaren op Aarde, het hele leven vormt, ligt de illusie dat je iets kunt verliezen en beroofd kunt worden. Het is natuurlijk een onderdeel van illusie dat verlies bestaat.

Hoe vaak heb je niet gedacht dat je iets belangrijks verloren had om er vervolgens achter te komen dat je het helemaal niet verloren had ? Het lag precies daar waar je het achtergelaten had. Je hart was in rep en roer zonder enige noodzaak daartoe.

 Misschien kon je je auto wel niet terug vinden op de parkeerplaats. "O, mijn auto is gestolen !", jammer je. En dan schiet je opeens weer te binnen waar je hem geparkeerd had. Of je herinnert je weer dat je met een andere auto hebt gereden.

Je zocht je wezenloos naar geld dat je verstopt had. Je kon het maar niet vinden op al je speciale verstopplekjes. En dan opeens, zonder dat je er moeite voor deed, stuit je op hetgeen dat je opgeborgen had. Je was niets kwijt. Wanneer je het niet kunt vinden op een willekeurig kruispunt van ruimte en tijd - betekent dat nog niet dat het weg is.

Dit is wat Ik bedoel met illusie boven op illusie. Je schetst veel denkbeeldige scenes binnen de Grote Illusie. De Grote Illusie van het leven heeft wel zijn waarde, geliefden, anders zou hij er niet zijn, maar toch verspillen jullie wel veel tijd in het leven door jezelf te teisteren met talloze illusies.

Niet alleen denken jullie dat je datgene kwijt kunt raken dat je niet kwijt bent, ook denken jullie misschien wel dat jullie zelf verloren kunnen gaan terwijl je alleen maar daar kunt zijn waar je op dit moment bent. Waar bevindt je je anders dan daar waar je je bevindt ? Natuurlijk is de Waarheid dat je bij Mij bent waar je lichaam zich ook maar bevindt.

Misschien sta je wel midden in een bos, en weet je niet welke kant je op moet gaan om het bouwsel te vinden dat jij thuis noemt. Je hebt een puzzel voor jezelf gemaakt. Je zegt tegen jezelf dat je ergens anders moet zijn dan waar je bent. Je vergeet de andere 90 % van het leven dat plaats vindt zonder dat je je daarvan bewust bent. Je hebt het misschien niet gevonden, maar daarom vindt het toch wel al die tijd plaats.

Geliefden, te vaak tobben jullie je wezenloos over datgene dat niet gebeurd is maar had kunnen gebeuren. Jullie maken je zowel zorgen over materiële zaken als over de meer subtiele dingen. Je maakt je zorgen dat je niet de rol krijgt in het toneelstuk van school, de baan die je wilde of de eerste prijs in een kookwedstrijd. Je maakt je ook zorgen dat iemand anders niet langer van je zal houden. Er komt geen einde aan de dingen die je bedenkt om je zorgen over te maken.

Er gebeuren ook wonderen. Vandaag zou je een schat kunnen vinden. Vandaag zou je lief kunnen hebben. Vandaag zou je aangenaam verrast kunnen zijn. Misdaad hoeft niet plaats te vinden. Tragedie hoeft niet plaats te vinden. Glorie kan plaats vinden.

Alles dat je maar wenst kan gebeuren. Verlang datgene dat je hart naar je toe haalt, en laat het gebeuren. Verschrompel zorgen zoals je papier zou verfrommelen om het daarna weg te gooien. Zorgen zijn jou niet langer van nut. Dat waren ze ook nooit. Je hoeft niet onrustig te worden over iets waarvan je niet wenst dat het gebeurt. Raak in vervoering over datgene waarvan je wel wenst dat het gebeurt. Het is zeer waarschijnlijk dat datgene dat jij wenst in vervulling zal gaan, misschien wel op een nog wonderlijker manier dan in je stoutste dromen.

Zolang je je in de Grote Illusie bevindt, zolang je daar bent, maak er iets Groots van.

vertaald door: ancoterpstra