Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 28 augustus 2017

Heavenletter 1884: De Oase in Jouw Hart / Geplaatst 28 augustus 2017

De Oase in Jouw Hart
Brief uit de Hemel
Geplaatst 28 augustus 2017


God zei:

Hoe meer je liefde en het leven vrij maakt voor hun eigen middelen, hoe meer liefde en vitaliteit naar je toe zal komen. Liefde is niet een touw dat je maar overal overheen kunnen gooien. Liefde gooit haar lijn, maar toch moet liefde niet met een anker naar beneden gehouden worden. Soms zijn je gedachten net als ankers. Vertel Mij, is het niet waar dat je liefde op een prikbord vast wilt pinnen en haar daar laten blijven en tevoorschijn laten komen wanneer en zolang als jullie willen?

Maar het leven is niet vast te pinnen. Je kunt het niet vast spijkeren. Je kunt het niet eens vastlijmen. Je kunt er alleen van genieten.

Het leven leven is net als bij een concert zijn. Sommige van de stukken vind je leuker dan andere. En toch zit je daar gedurende alle variaties van muziek en luistert. Gedurende korte pauzes, sta je op en loopt rond, en daarna ga je terug en ga je zitten en verwelkomt meer muziek.


Het leven heeft natuurlijk geen pauze. Het gaat constant door. En toch kunnen je te midden ervan stil zitten. Zijn is stil. Zijn kent alleen stilheid. Het is net als een stille dwarsfluit. Ze blijft stil wat voor muziek er rondom gespeeld wordt. En toch, vanuit haar stilheid, kondigt die dwarsfluit alle muziek aan. Ongemerkt, vaak niet herkend, is het evengoed de meest krachtige. Het is de meest krachtige.

God blies op die kleine dwarsfluit. De muziek weerklinkt de stilte. Zo krachtig, het is de bron van alle muziek die je oren wel horen.

Ik plantte die dwarsfluit in jou en er wordt constant muziek naar je geleid. Je zit nooit zonder Mijn gehoor. Het is niet dat Ik je bespioneer. Ik geef je een voortdurend cadeau. Je ziet misschien niet waar het ingeschakeld is. Je bent je er misschien oppervlakkig onbewust van, toch is dat magische cadeau van jou. Je mag het hebben.

Het stille leven is als een talisman. Vind er troost in dat het in een vakje van jullie hart is. Je weet dat het daar is en je hebt het. Ja, je hebt een amulet in je hart. Deze kleine dwarsfluit van Mij is een hele koppelaar. Ze verbindt Ons, en ze verbindt Ons voor alle niet-tijd, en ze verbindt het universum met iedereen er in. Ze is draadloos.

Je ondervraagt geen draadloze computers. Waarom dan zou het een grote stap voor je zijn om een God van liefde te erkennen Wiens werken je niet in je hand kunt houden en vanwaar je toch alle kracht verkrijgt, onbeperkte kracht, onbeperkte liefde, de kracht en de glorie.

Er is een dwarsfluit in je hart, en een kleine trommel in je oor. Tamtams slaan in de stilte. Er is een klopping van liefde overal bewegend.

Je ogen kunnen alleen maar zover zien, toch is er een grote visie onder je wimpers. Wat je binnenin ziet rolt zichzelf op, en het zal je buitenste visie ook vertonen. Je visie bestendigt zichzelf. Hij kopieert alle soorten vormen. Je hoeft ze je alleen maar voor te stellen.

Geliefden, verbeeldt je een land dat Ik ontworpen, en ontwerp. Plant gewassen op dit land. Ploeg het. Oogst ze.

Er is een oase in je hart waar fruitbomen groeien en prachtig fruit rijpt.
Er is een boerderij in je hart waar je kunt gaan zitten, je voeten omhoog doen, en rusten.

Liefde klopt in je hart. Leg je hand op je hart, en luister ernaar met je hand. Je hand zal de energie van liefde van je hart absorberen, en met je hand zul je de wereld zegenen. Met je hand verbonden met je hart, zul je de wereld plaatsen in Eeuwigheid.

vertaald door: