Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 8 augustus 2017

Heavenletter 1864: Liefde in Overvloed / Geplaatst 8 augustus 2017

Liefde in Overvloed
Brief uit de Hemel
Geplaatst 8 augustus 2017


God zei:

Een Nieuw Jaar komt niet, of een afgelopen jaar gaat niet weg. Dit is allemaal een tijdspel. Tijd kan alleen maar een spel zijn. Het kan niet echt zijn, want het is een verzonnen iets. Door overeenstemming vormt tijd een patroon van dagen en nachten en willekeurige dingen zoals minuten en seconden. Tijd is kort of tijd is lang ongeacht de maten die jij vaststelt. Heb dan toch nu de tijd van je leven.
De tijd van jouw leven betekent blijdschap en blijdschap is echt.

Jij praat over goede tijden en slechte tijden. Tijd is neutraal. Wat niet bestaat moet neutraal zijn. Het heeft geen bestaan behalve in de gedachten van Mijn kinderen. Ik eer de tijd niet. Ik eer liefde, wat niets te maken heeft met tijd. Liefde is onafhankelijk van wat dan ook. Liefde alleen is. Ik heb jou dat al honderd keer verteld.


Als tijd waar zou zijn, dan is het tijd voor jou om lief te hebben, om boven grenzen lief te hebben, om lief te hebben zoals je ademhaalt, ongedwongen, zonder denken, om liefde te geven zoals jij gelooft dat jij liefde moet geven, zoals jij gelooft dat jij liefde bent, niet liefde opzij gegooid, maar liefde hoog opkomend zoals de zon om twaalf uur.

Wanneer jij diep ademhaalt, zal je net zo uitblazen. Wanneer je zeer liefhebt, ben jij je meer bewust van de liefde, net zoals jij je soms meer bewust bent van jouw ademhaling. Liefde is net zo natuurlijk als dat. Liefde is de ademhaling van het leven, geliefden.

Laat Ons liefde voor even beschrijven als blijdschap. Wanneer jij blijdschap hebt, druk jij liefde uit. Hoe meer blijdschap jij hebt, des te meer liefde jij hebt om te geven. Jij hoeft niet een wiskundige te zijn om je dat voor te stellen. Hoewel, tot nog toe heb jij gedacht dat iets buiten jou verantwoordelijk is om jou aanleiding tot blijdschap te geven en daarom jouw liefde. Natuurlijk, heb jij het achterstevoren. Jij hebt een bron van blijdschap en liefde diep binnenin jou. Haal een emmer op met blijdschap, en laat haar over de liefde uitstromen.

Echte liefde is echte blijdschap. Wanneer jij uit een prachtige bron gedronken hebt, zul je er altijd uit willen drinken.

Kersttijd is als een tijd voor liefde weggezet. Christus zette niet zekere dagen weg om lief te hebben. Hij had lief. Hij kende geen Kerstavond of een Kerstdag. Hij kende liefde. Hij kende liefde met elke slag van zijn hart. Hij kende niets anders dan liefde, en dat is ook de Waarheid van jou, alleen mis jij het besef van de Waarheid die slaat in jouw hart, die jou roept en jou ertoe zou brengen om diep te drinken. Er is een rivier van liefde. Er is een oceaan van liefde, er is een hele wereld van liefde, en dat alles is binnenin jou.

Laat niet de liefde in jouw hart roestig worden. Schrap nu elke ophoping. Roest in jouw hart komt niet door blootstelling aan de lucht maar door het tekort aan frisse lucht.

Verbeeld je nu dat, met twee handen, Ik jou hoog bij jouw hart optil. Ik til jouw hart op, en jij gaat mee omhoog, want jij kan nooit gescheiden worden van de liefde in jouw hart. Het maakt niet uit hoe goed jij het dichtgespijkerd hebt, die liefde in jouw hart zal er doorheen openbarsten. Jouw hart is machtiger dan alle spijkers, al het hout, alle touwen, alle dwang van buiten die er is. Ik til jou op door jouw hart.

Wat jij in jouw hart gekoesterd hebt hoort daar niet? Alles wat geen liefde is hoort daar niet. Verwijder elk slootwater uit jouw hart. Het heeft daar nooit gehoord, geliefden. Wacht nergens op. Wacht niet op het tikken van de klok. Keer nu terug naar jouw originele hart, en jij zult liefde in overvloed kennen. Overvloedige liefde is alles wat jullie zullen kennen, geliefden.

vertaald door: