Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 7 augustus 2017

Heavenletter 1863: In de Stilte van Liefde / Geplaatst 7 augustus 2017

In de Stilte van Liefde
Brief uit de Hemel
Geplaatst 7 augustus 2017


God zei:

Geliefde, jij bent Mijn hart op Aarde. Jouw hart is puur, alleen is er onkruid om heen gegroeid. Bevrijd jouw hart van de wilde klimplanten die jouw prachtige hart omstrengeld en bedekt hebben. Alleen schoonheid behoort in jouw hart. Mijn hart is onbezoedeld. Alles wat jij moet doen is simpelweg de overblijfselen verwijderen die jouw hart steeds weer bedekten. In jouw hart is gesneden en gekerfd, en jij hebt het restant behouden, alsof het nodig was terwijl het in feite het meest onnodige ding van alles is. Het is niet nodig om iets anders dan liefde in jouw hart te koesteren. Het werkt averechts. Herstel jouw hart door het te ontbloten.

Duw de braamstruiken weg, verwijder de splinters en doornen, en jij zult Mijn zuivere hart in dat van jou zien. Herstel jouw hart door het te bloot te leggen. Het bestaat in zijn natuurlijke staat. Alles wat jouw hart nodig heeft is hier. Niets is er veranderd, alleen jij hebt het beperkt.


Jouw hart is niet een beperkte editie. Iedereen krijgt er een. Jij kreeg er een. Ik plaatste Mijn hart in dat van jou, en Ik zei, "Vermenigvuldig Mijn liefde."

En nu, wanneer jouw hart het meeste nodig is, heb jij er een fort omheen gebouwd alsof jouw hart bewaard moest blijven met zijn grachten erom heen. Nee, geliefden, jullie hart is er om onthuld te worden. Het moet naar buiten komen en zijn rechtmatige plaats op Aarde innemen. Jouw hart was nooit bedoeld om verscholen te zijn.

Laat niemand in jouw hart knijpen. Het is Mijn hart in dat van jou, en daarom is het machtig. Daarom is jouw hart het prachtigste hart van de wereld. Ik gaf het aan jou. Ik gaf jou Mijn hart, niet om te conserveren maar om het uit te geven. Wat voor nut heeft een gouden munt die in jouw zak blijft zitten? Wat voor nut is een hart dat beperkt is? Jouw hart moet niet vertroeteld te worden. Het moet niet aan de kant gezet worden. Het moet uitgegeven worden. En de munt van jouw hart heet liefde.

Denk eraan, jouw hart heeft geen voorwerp nodig. Het heeft niet iets voor zich nodig om lief te hebben. Er zijn geen eerste vereisten nodig voor de liefde van jouw hart. Alles wat jij moet doen is jouw hart vrij maken. Jij hebt er blinddoeken om gedaan, en hebt het alleen door een kiertje laten kijken terwijl jouw hart, jouw prachtige hart, steeds bedoeld is om daar vandaan te komen, eerste rij vooraan, vooraan het toneel, niet om buigingen te maken maar om zichzelf opgewekt te geven aan allemaal.

Dit betekent niet dat jouw hart luid moet zijn. Helemaal niet. Jij hoeft niet de liefde van jouw hart als een basketbal te gooien. Jouw hart hoeft niet te stampen of te paraderen. Het hoeft niet een toeter te zijn. Laat jouw hart spreken in de stilte van liefde. Laat jouw hart stralen. Dat is alles. Laat het 360 graden stralen. Laat jouw hart een draaiende zon zijn die de wereld verlicht vanaf de cirkel van jouw borst.

Jouw hart is bedoeld vol liefde te zijn, niet verwijten. Jij verwijt jouw eigen hart wanneer jij het naar beneden houdt op zijn heupen, wachtend op een andere tijd om naar het speelveld te gaan. Maar zelfs van elke positie, zelfs van de verborgen schuilplaatsen van jouw hart, zal grote liefde komen.

Geliefden, laat de liefde in jullie hart groeien door haar uit te geven alsof het het enige hart in de wereld was. Het is alsof de wereld erop vertrouwt. En natuurlijk, de wereld vertrouwt niet op jouw hart, want het is Mijn Ene Hart dat jij draagt namens Mij.

vertaald door: