Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 5 augustus 2017

Heavenletter 1861: De Weg naar de Hemel / Geplaatst 5 augustus 2017

Heavenletter 1861:
De Weg naar de Hemel
Brief uit de Hemel
Geplaatst 5 augustus 2017


God zei:

Laat een verjaardagsviering zoals Kerstmis een dagelijkse viering worden. Laat het uitbreiden naar het hele jaar zodat als Kerstdag weer komt, het slechts een voortzetting is van de vorige gedenkwaardige dag. Laat er geen botsing zijn in het jaar. Laat het vloeiend stromen vanuit liefde. Waar anders zou het leven uit moeten stromen? Wat anders is er zinvol?

Als de waardering voor het leven jou overweldigt, wat kun jij dan anders doen dan liefhebben? Alles wat jij hoeft te doen is de liefde in jouw hart voor eens en voor altijd te accepteren en er niet mee te debatteren. Zelfs als jij de liefde in jouw hart eerder hebt ontkend, zal er nu liefde opkomen in jouw hart.

Als jij in jouw hart krampen voelt, dan is dat de liefde die ontkend wordt. Wanneer er liefde vloeit vanuit jouw hart, zal jouw hart niet een scheut van pijn hebben. Hartepijn is de pijn van het hart, dus laat de liefde vloeien. Het Menselijk hart is een simpel ding. Het is niet ingewikkeld. Het is alleen dat de wereld het ingewikkeld maakt. De wereld oordeelt over de stroom van het hart. Te vaak heb jij de ontkenning van het hart door de wereld geaccepteerd. Laat de wereld niet jouw hart veroordelen. De wereld is misschien harteloos, maar jij niet, jij niet. Ik gaf jou niet de gelegenheid van geboorte opdat jij jouw hart kon laten bevriezen of laten uitdrogen.


Laat jouw hart de vlag zijn die het is. Hijs hem hoog. Laat hem in de wind wapperen. Waarom jouw hart terughouden? Waarom zijn natuurlijke uitdrukking verhinderen? Het zou zichzelf uitdrukken. Wie houdt het tegen als jij het niet bent?

Spijker jouw hart niet meer vast. Bind geen touwtjes erom heen. Maak ze los. Snij jouw hart los. Laat het een hengst zijn die vrij rondrent op de vlaktes van het leven.

Jouw hart is niet om omsingeld te worden. Jouw hart is om het vrij te laten. Het maakt niet uit wat ieder ander doet met zijn hart. Het maakt uit wat jij doet.

Jij bent degene die om jouw hart een lasso doet en het touw strak aantrekt. Niemand kan dat voor jou doen, toch lijkt het dat jij anderen toelaat om dat bij jou te doen. Jouw hart is niet bedoeld om een stuiterbal te zijn die iedereen maar van jou weg kan nemen. Laat jouw hart vibreren.

Laat dat hart van jou naar buiten komen in de zonneschijn van de wereld, en jij zult zien hoe groot het is. Jij was nooit bedoeld om kleinhartig te zijn. Jij was nooit bedoeld om jouw hart te sluiten. Ergens langs de lijn van het leven heb jij besloten jouw hart te sluiten. Maar om jouw hart te sluiten, is zelfs een barstje teveel. Laat jouw hart helemaal open naar het leven. Laat jouw hart uitbreiden. Laat het zijn slag slaan. Laat niet jouw hart knarsende scharnieren hebben die gehoord worden. Laat liever de slag van jouw hart horen.

Bevrijd jouw hart van de slavernij. Houd het niet langer gevangen. Jouw hart is niet een gevangene van de liefde. Het is een vrijheidsvechter van de liefde. Jij gaat niet jouw hart verbeteren. Onderdrukking is niet een verbetering. Het is alleen maar onderdrukking. Sinds wanneer ben jij onderdrukking gaan waarderen?

Op wat voor moment scheidde jij jezelf van jouw hart? Op welk moment zul jij het weer verbinden? Bevrijd jouw hart van wat voor last jij ook hebt gekozen om het aan de grond te ankeren. Laat ankers los en laat jouw prachtige hart varen. Laat het zich verheffen. Laat het reiken waar het zou reiken. De weg naar de Hemel is duidelijk. Het is door jouw hart. Jouw hart is een trommelslag van liefde. Ieder ander hart op Aarde is ook het geluid van een trommelslag van liefde. Hoor iedere hartslag. Hoor die van jou.

Geliefden, het is veilig om lief te hebben.

vertaald door: