Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 4 augustus 2017

Heavenletter 1860: Herinner / Geplaatst 4 augustus 2017

Heavenletter 1860:
Herinner
Brief uit de Hemel
Geplaatst 4 augustus 2017


God zei:

Dit is de dag van vernieuwing. De gevierde geboorte van Christus is om jou te herinneren aan jouw eigen geboorte. Verbeeld je eens hoe jouw geboorte op Aarde werd gevierd in de Hemel. Verbeeld je Mijn blijdschap dat jij op de Aarde was gekomen om de band tussen de Hemel en de Aarde te versterken. Ik heb Mijn geloof in jou geplaatst, en dat doe Ik nog.

Christus blijft liever aan Mijn Wil kleven dan aan de wil van de wereld. Hij luisterde naar zijn innerlijke hartslag en zette zijn leven in hetzelfde ritme. Hij strompelde niet door het leven. Hij wankelde niet. Hij schreed er door. De grond waarop hij liep was niet altijd zeker, maar hij was zeker in Mij.

Het verschil tussen Christus en jou is niet zo groot als jij denkt. Hij luisterde simpelweg naar de slag van Mijn hart en hij vertrouwde erop. Hij ontkende niet zijn geboorte. Hij ontkende niet zijn Vader. Hij leefde "Zijn Wil, niet die van mij, oh Heer", alleen was zijn enige wil die van Mij. Hij volgde zijn eigen weg, en hij zou jou die van jou laten volgen, wat zou zeggen, hij zou jou Mij laten volgen. Dat was zijn talent.


Toen baby Jezus werd geboren, hoorde hij Mij in zijn oor fluisteren.
Bij jouw geboorte, fluisterde Ik ook in jouw oor, en het is zeker dat jij het bent vergeten. Luister nu. Herinner je het gefluister en omarm het nu. De manier om Christus na te volgen is door jouw eigen gefluister te volgen. Jij volgt Christus niet na aan de oppervlakte, Jij volgt Christus na via de binnenkant. Ja, jij hebt Christus' goddelijke weg om te volgen, toch is het jouw goddelijke weg. Jij hoeft geen witte gewaden aan te trekken.

Van stap tot stap was Ik Christus zijn Noordelijke Ster. Hij onderzocht of overdacht niet iedere stap. Hij had geen kaart. Hij volgde simpelweg Mij zoals Ik in zijn hart was geschreven. Hij had geen andere goden voor Mij. Hij had Mij. De verbintenis tussen Ons was groot.

Als Ik zeg dat Mijn Wil Christus' wil werd, bedoelde Ik te zeggen dat hij geen andere wil kende. Hij drong zich niet naar een positie. Hij dacht niet dat het licht van een lucifer en de Zon hetzelfde was. Hij overwoog niet zijn voorkeuren. Hij vergeleek die van hem met die van Mij. Hij accepteerde de staf van Eenheid. Hij accepteerde Onze Eenheid en hij accepteerde de Eenheid van al het leven. Zijn woorden werden die van Mij. Zijn glans die van Mij.

Was Christus niet in staat geweest een woord te spreken, dan zou hij nog steeds voor Mij gesproken hebben. Zijn Wezen zou gesproken hebben voor Mij. Hij wist boven enige twijfel dat hij in Mijn aanwezigheid was, en dus was het Mijn Aanwezigheid die hij gaf. Hij zegende de wereld door er doorheen te lopen. Hij schreed door de wereld en hij wist uit Wiens naam hij schreed. Hij wist Wiens boodschapper hij was. Hij wist dat zijn doel dat van Mij was, en hij kondigde Mij aan in de wereld. Door zo te doen gaf hij Mij, Die al gegeven was, aan de wereld. Zeker, Ik gaf Mijn zoon aan de wereld, maar de sleutel was in zijn geven van Mij aan jou. Ik gaf jou aan de wereld net zoals Ik Christus gaf, denk niet dat Ik dat niet deed.

Christus hart zong een lied van liefde. De toon ging zo diep door hem heen dat hij geen ander lied wist. Geliefden, hij zou willen dat jullie nu zijn lied zongen. Hij zou jullie zijn fakkel laten pakken en Mij aan de wereld laten onthullen. Hij, zowel Ik, zou jou vragen om een simpele boodschapper te zijn die Mijn liefde graag brengt.

vertaald door: