Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 3 augustus 2017

Heavenletter 1859: Op Dezelfde Bergtop / Geplaatst 3 augustus 2017

Op Dezelfde Bergtop
Brief uit de Hemel
Geplaatst 3 augustus 2017

God zei:

Dit is de avond van het nieuwe begin. Dit is een avond die jou een pauze geeft. Want deze avond denk jij na over de betekenis van het bestaan. Misschien is het leven niet hetgeen waar jij je mee beziggehouden hebt. Jouw hart voelt het gat tussen deze avond en wat het betekent en het dagelijks leven waar jij mee verbonden bent.

Misschien is dit de avond waarop jij je hele leven gewacht hebt. Misschien is dit de avond van een nieuwe dageraad. Misschien is dit de avond die zal voortduren. Misschien is dit de avond die plaats zal maken voor de dageraad van een onaangekondigd leven op Aarde waar er geen noodzaak is voor wetten, alle wetten op Aarde zullen verdrongen worden door een wet, "Bemin je naaste als jezelf." Deze wet van liefde zal standhouden. Het zal de wet van het land zijn ongeacht in welk land jouw lichaam woont. Het zal de wet zijn die nageleefd wordt zonder dwang.


Jij zult onderkend hebben dat jijzelf jouw naaste bent, en jij zult natuurlijk jezelf en jouw naaste en de wereld waarin jij leeft meer hoogachten. Iedereen zal dat doen. Ik spreek met iedereen in de wereld. Ik zal jullie allemaal optillen zodat jullie vanaf de hoogte zullen zien, zien zoals Ik het zie, en als jouw broeder Christus deed vanaf een bergtop van de liefde. Kom, geliefden, naar deze zelfde bergtop. Hier, kijk, dit is wat je ziet als je vanaf de hoogte van de Hemel kijkt. Dit is hoe alles eruit ziet. Dit is hoe jij eruit ziet. Zie jezelf door Mijn ogen.

Denk je dat Christus en de andere Grote Spirituele Wezens der aarde keken met hun eigen brillen op de neus gedrukt? Zij keken door Mijn ogen. Wat zijn Mijn ogen dan verziend? Ogen van liefde zien door de braamstruiken. Zij vonden de braamstruiken niet erg. Zij protesteerden niet bij de braamstruiken. Zij kijken recht naar de kern van de zaak, en de kern van de zaak is altijd liefde.

Deze afgezanten waren verziend en dichtbij het hart. De Groten der Aarde bewogen hun harten naar dat van Mij en, daarom naar dat van jou. Hun harten omarmden alle harten. Zij namen hun aanwijzingen van het Hart van God. In een stap omringen zij de wereld met liefde. Zo iemand als Christus die hield niet zijn oog op wat niet waar was. Hij keek naar de Waarheid, en dus was hij een grote magiër van de liefde. Hij vulde de harten met overvloeiende liefde. Zijn liefde waste de gedachtes van zonde weg. Bewust in zijn aanwezigheid en uit kracht van zijn grandeur, wie zou dan minder willen doen of minder zijn dan liefde? Wie zou niet zijn nederigheid willen hebben? Wie zou zijn eigen onbenullige ego willen aanbidden als zij daarvoor in de plaats grote liefde kunnen aanbidden?

Christus was geen dwaas. En toch ben jij bang dat je dwaas zou zijn om lief te hebben. Jij bent bang dat er minder over jou gedacht wordt, of misschien misbruik van je gemaakt wordt, als jij met heel jouw hart liefhad, als jij niet liefhad vanuit sentiment, maar vanuit de horizon van de wereld, omhelzend volledig ziend, liefde op volle sterkte, met jou dankbaar staand om liefde te bedienen aan de wereld in Mijn Naam.

Christus heeft nooit zichzelf verkondigd, geliefden. Zijn zorg was niet zichzelf. Hij vergat zichzelf en dus won hij de hele wereld. Nog steeds vandaag vult hij de harten met liefde. Hij vult jouw hart met liefde. Hij, de belichaming van liefde, is nooit gestopt met jou lief te hebben, en hij is nooit gestopt met Mij te dienen. Denk jij omdat zijn lichaam niet langer hier op Aarde rondloopt dat hij dat niet doet?

Noch Christus of Boeddha of Mohammed of enige andere Grote der Aarde heeft de Aarde verlaten. Hoe zouden zij kunnen weggaan als zij nog steeds nodig waren? Hoe konden zij stoppen met dienen tot alles op Aarde is verbonden in liefde op dezelfde bergtop van de liefde waar zij op staan?

vertaald door: