Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 2 augustus 2017

Heavenletter 1858: Allerhoogste Broeder / Geplaatst 2 augustus 2017

Heavenletter 1858:
Allerhoogste Broeder
Brief uit de Hemel
Geplaatst 2 augustus 2017


God zei:

Ik deelde de bloemblaadjes van Mijzelf op Aarde uit. Jullie zijn die bloemblaadjes van Mijn hart. Je zweefde naar beneden naar het leven op Aarde, en dus begon jouw opdracht om schoonheid te creëren.

Je werd niet naar Aarde gezonden om de fouten van de Aardse manieren aan te wijzen, om haar een pak slaag te geven, om te zeggen hoe fout ze is geweest. Je werd niet gezonden om je erin te specialiseren fouten aan te wijzen. Als jij een fout ziet, heb je je vinger er al genoeg naar gewezen.

De fout die jij ziet is misschien alleen gemaakt uit minder dan volheid van het hart. Als het door egoïsme kwam, uit behoefte aan macht, wat trots van bezitsrecht, eigendom van wat land misschien, of het hebben van principes en manieren en bedoelingen, kwam het van minder dan liefde. Moet jij dat dan ook doen?


Als een fout resulteert in een of andere oorlog, is liefde aan de kant gezet. Binnen families die met elkaar ruzie maken, waar is de liefde dan verborgen? Alle oorlogen zijn burgeroorlogen, geliefden.

Geloven Mijn kinderen op Aarde echt dat macht dingen goed maakt en dat oorlog vrede maakt? Geloven Mijn kinderen op Aarde echt dat een argument winnen iets winnen is?

Geliefden, wanneer jullie fouten zien, roep dan geen oorlog uit.
Scheld niet uit. Als kind heb je geleerd om niet iemand uit te schelden, en je leert jouw kinderen hetzelfde, en toch scheld je landen en mensen uit. Moet je dit doen? Moet je?

Heb je niets beter om over te praten dan de ziektes van de Aarde?
Een dokter kan zeker een ziekte herkennen, en dan richt hij zich op de genezing. Herhalen van de diagnose geneest niet de ziekte. Als er meer dokters bijkomen die de ziekte bevestigen geneest de ziekte niet.

Maar heb jij dit ook niet gedaan met je naaste buurman, landen ver weg, en met jouw eigen regering?

We discussiëren niet over jouw diagnose. We analyseren hoe je nu bent, of hoe verkeerd iemand anders is. We weten dat er een andere kijk op is dan die van jou. En je kunt zeggen dat ieders kijk gerespecteerd moet worden, en toch respecteer je alleen die van jou.

Geliefden, er kunnen grote onenigheden zijn, en toch oorlog hoeft niet verklaard te worden. Ik spreek nu over vechten waar jij in gelooft. Verschillende geloven hoeven geen vijandigheden aan de een of andere kant op te bouwen. Jouw gevecht voor goedheid op Aarde hoeft niet tegengestelde kanten te maken. Jij hoeft je niet in verschillende kampen te splitsen. Je hoeft jouw voeten niet in te graven voor een zaak. Laat jouw zaak vrede en goede wil zijn.

Snel zul jij de geboorte van iemand vieren die alle mensen als broeders kende, en deze man liep op Aarde als de Allerhoogste Broeder. En wat deed hij anders dan liefhebben? Hij noemde niemand een vijand. Hij zocht geen oorlog. Hij deelde vrede uit. De binnenkant en de buitenkant van deze man waren hetzelfde. Wat hij onthulde was wat hij was. Zijn gedachten en zijn daden maakten geen oorlog met elkaar. Hij dacht niet op een manier en deed op een andere. Hoe je ook naar deze Prins op Aarde kijkt, hij was Eenheid.

Hij stapte naar voren. Nu zou hij van jou hetzelfde vragen. Hij zou jou zijn mantel geven. Hij zou van je vragen iedereen een plezier te doen. Hij zou aan jou vragen om je buurman, je werkgever, je werknemer, je regeringsleiders, je ouders, je kinderen het voordeel van de liefde te geven, zelfs onverdiende liefde, onverdiend vanuit jouw gezichtspunt, maar liefde die je toch moet geven.

vertaald door: