De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 6 augustus 2017

Dagtekst van Zondag 6 Augustus 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 6 Augustus 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Hoe de vrouw kan bijdragen aan de verbetering van de mensheid -


"De vrouw heeft de man veel te verwijten, want eeuwenlang heeft hij misbruik gemaakt van zijn fysieke superioriteit en van zijn autoriteit om zich door haar te laten dienen: hij heeft zich onachtzaam, egocentrisch, onrechtvaardig, gewelddadig en wreed gedragen. En nu is de situatie veranderd: de vrouw is bezig haar onafhankelijkheid te veroveren, ze wordt wakker, ze staat op. Maar wanneer ze opstaat om wraak te nemen, zullen de resultaten niet beter zijn, zelfs niet voor haar. Daarom is het nodig dat de vrouw edelmoedig is en de man vergeeft. Aangezien ze moeder is, aangezien het haar natuurlijke aard is om goed, vriendelijk en welwillend te zijn, klaar om liefde te geven, om zich op te offeren, hoeft ze niet op wraak uit te zijn door de man te laten boeten voor alles wat hij haar heeft aangedaan.

De vrouw moet boven haar persoonlijk belang uitstijgen, om te ontwaken, in het licht, voor de hoogste deugden. Het is aan alle vrouwen op aarde om zich te verenigen voor een constructief werk, het opvoeden van de kinderen die ze ter wereld brengen en van de mannen, de vaders van hun kinderen. Zo zullen ze bijdragen aan de verbetering van de mensheid."