De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zaterdag 5 augustus 2017

Dagtekst van Zaterdag 5 Augustus 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 5 Augustus 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De ware kennis - een verworvenheid van het innerlijke leven


"Iemand die heel bescheiden, heel eenvoudig en niet zo ontwikkeld is, kan door middel van zijn innerlijke zoektocht meer te weten komen over het leven dan de grootste wetenschappers. Daarom zouden wetenschappers een beetje meer terughoudendheid en bescheidenheid aan de dag moeten leggen. De Schepper heeft hen niet het voorrecht van de kennis gegeven. Ze kunnen de materie beheersen, maar niet het leven. Want het leven ontdekken we niet via een paar apparaten, microscopen of telescopen, maar in het diepste van onszelf.

Zelfs degene die onderzoek doet naar de planeten, tot aan de sterren toe, kan een innerlijk leven hebben dat zo arm is alsof hij nog nooit buiten zijn dorp is geweest. Het is een kwestie van bewustzijn. Dus wat is het nut om de wereld te gaan ontdekken als we vanbinnen zo beperkt blijven als iemand die nog nooit zijn neus buiten zijn kleine gehucht heeft gestoken? De astronaut reist door de ruimte in zijn ruimteveer, maar de herder die in de zomer zijn kudde hoedt in de bergen en die de sterrenhemel aanschouwt in de stilte van de nacht, weet misschien meer over de onmetelijkheid dan de astronaut."