Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 14 augustus 2017

Dagtekst van Maandag 14 Augustus 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 14 Augustus 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Plezier is niet hetzelfde als geluk -

"Niet alleen is het plezier niet het geluk, maar het is vaak de niet aflatende zoektocht naar plezier die verhindert om het geluk te vinden. Plezier is een kortstondig prettig gevoel dat mensen ertoe drijft te geloven dat ze gelukkig zullen zijn door het zo lang mogelijk te laten duren. Nee hoor. Maar waarom niet? Omdat deze activiteiten die hen snel en gemakkelijk een prettig gevoel opleveren, zich meestal niet op een zeer hoog niveau bevinden: ze raken alleen het fysieke lichaam, misschien het hart en een beetje het intellect. Maar we kunnen niet gelukkig zijn als we alleen het fysieke lichaam, het hart of zelfs het intellect zoeken te bevredigen, want dat is een beperkte en bevrediging van voorbijgaande aard.

In tegenstelling tot het plezier is het ware geluk niet een kortstondig gevoel, het gaat om de totaliteit van de mens, dat wil zeggen ook zijn ziel en zijn geest. Iemand of iets bevalt je, lijkt je aantrekkelijk, sympathiek? Haast je dan niet. Gebruik deze criteria en vraag jezelf af of het echt daar is waar je het geluk zult vinden."