Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 31 augustus 2017

Dagtekst van Donderdag 31 Augustus 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Donderdag 31 Augustus 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het hogere Zelf - hoe ermee in contact te komen"Wie zich in zijn innerlijk leven inspant om de eerste plaats te geven aan de activiteit van de geest, zijn Hoger Zelf, neemt al deel aan het kosmische werk van Christus, van God Zelf. Deze activiteit die zich, meestal zonder dat je het weet, in een andere sfeer ontplooit, is iets mysterieus, maar het is een realiteit.


Wanneer je opgeslorpt wordt door je dagelijks werk, vermoed je in de verste verte niet wat de activiteit van je hoger Zelf kan zijn. Op een dag misschien, wanneer je hersenen genoeg ontwikkeld zullen zijn, zal je je bewust worden van wat voor werk het doet in alle regionen van het universum. Voor het ogenblik is het voornaamste dat je je bewust wordt van de aanwezigheid van je hoger Zelf in jou. Hoe? Begin vooreerst tijdens je meditaties, de entiteiten die je bewonen tot rust te brengen, stel ze dan in dienst van de liefde en het licht. Geleidelijk aan zal dat vanzelf gebeuren, zonder dat je er hoeft aan te denken, en zo zul je in verbinding komen met je hoger Zelf, dat een kwintessens is van God Zelf."