Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 8 augustus 2017

Dagtekst van Dinsdag 8 Augustus 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 8 Augustus 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De spirituele oefeningen doen ons meetrillen met de lichtende geesten -

"Je hebt twee flessen voor je staan die gevuld zijn met parfum: als recipiënt zijn ze gescheiden, maar de geuren die eruit ontsnappen, blijven niet lang van elkaar gescheiden. Door op te stijgen in de lucht vermengen ze zich.

Waarom leg ik jullie dit beeld voor? Omdat mensen te vergelijken zijn met flessen parfum: hun lichamen zijn gescheiden, maar door hun gedachten en door hun gevoelens, kunnen ze andere mensen ontmoeten, en ook entiteiten van de onzichtbare wereld. Maar ze ontmoeten niet wie ze willen: iedereen kan in de zichtbare en onzichtbare wereld alleen die zielen en geesten ontmoeten die overeenstemmen met wat hij zelf is, want dit is gewoon een verschijnsel van resonantie. Het doel van gebed, van meditatie en van alle spirituele oefeningen is dat ze dienen om ons innerlijk te verheffen. Naarmate we hoger stijgen, zullen onze emanaties, net zoals parfums, steeds lichtendere en zuiverdere geesten ontmoeten."