Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 29 augustus 2017

Dagtekst van Dinsdag 29 Augustus 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Dinsdag 29 Augustus 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Menselijke ademhaling en kosmische ademhaling -

"De meditatie is een ademhaling, het gebed is een ademhaling, de extase is een ademhaling; elke communicatie met de Hemel is een ademhaling. Diegene die zich verdiept in de betekenis van dit proces van de ademhaling, voelt langzamerhand zijn eigen ademhaling opgaan in de ademhaling van God. Want ook God ademt: Hij ademt uit en een wereld verschijnt, Hij ademt in en een wereld verdwijnt... Op sommige zomerdagen kan de plotse verschijning van lichte witte wolken aan een blauwe hemel, gevolgd door hun al even plotselinge verdwijning, een benaderend beeld geven van die processen.

Die in- en uitademingen van God spelen zich uiteraard af over miljarden en miljarden jaren. De heilige boeken van India zeggen dat op een dag God zal inademen en dat ons universum dan in zijn schoot zal terugkeren. Dan zal Hij weer uitademen en zal er een nieuwe schepping verschijnen... Via de mensen op aarde ademt God sneller, maar in de kosmos duren zijn ademhalingen zeer lang. Dus hoe langer onze ademhaling is, hoe meer we de goddelijke ademhaling benaderen."