Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 15 augustus 2017

Dagtekst van Dinsdag 15 Augustus 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Dinsdag 15 Augustus 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Ideeën en meningen - ze herzien en sorteren

"Leg je erop toe om alles te herzien wat je tot nu toe als kennis, ideeën en meningen hebt aangenomen. Bestudeer ze goed en vraag je af of ze in overeenstemming zijn met de filosofie van de Ingewijden die je ontvangt. Als dat zo is, werk ze dan uit, versterk ze en verdiep ze. Maar als het opvattingen zijn die tegen deze filosofie indruisen, weet dan dat ze je op een dwaalspoor zullen brengen, je problemen zullen bezorgen, en verwerp ze dan. Dat zal moeilijk lijken op het eerste zicht, of zelfs onmogelijk, maar daarna voel je je zo bevrijd en vrij, je zult een veel duidelijker inzicht krijgen!

Als je voor het moment nog steeds in het duister tast, als je je nog steeds aarzelend, verscheurd of belemmerd voelt, is het omdat je belast bent met te veel dingen die je bezwaren en je blik vertroebelen. Het is dus tijd om te selecteren: keer in jezelf en probeer uit te vissen wat je moet wegwerpen en wat je moet behouden: je zult je lichter voelen en een klaardere kijk op de dingen krijgen."