Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 5 juli 2017

Volle maan / 9 juli 2017 / Petra Stam

Volle maan
9 juli 2017 / Petra Stam

De langste dag van dit jaar hebben we inmiddels achter de rug, maar de dagen zijn nog steeds lang en het zonlicht is sterk (tussen de wolkenvelden door). In de natuur heeft de groei van veel gewassen een hoogtepunt bereikt en gaat het nu om rijpen. De volle Maan van de Kortste Nacht heeft dan ook als thema ‘rijping’. Kijk naar wat zich in jou heeft ontwikkeld de afgelopen maanden. Welke zaken mogen wel wat meer in het licht komen te staan? Licht geeft ook energie, dus gebruik die om zicht te krijgen op een proces of om een activiteit of jezelf zichtbaar te maken in de buitenwereld.

De volle maan staat in het teken Steenbok. Dit kan ambities, maatschappelijke groei of jouw top bereiken tot belangrijke onderwerpen maken. Gevoelens uiten is niet makkelijk onder deze maan. Onderzoek op welk gebied je bang bent om gekwetst te worden. Doorzetten, doen wat je moet doen en verantwoordelijkheid vormen een kracht die je kan helpen iets van de grond te krijgen. Probeer ook aan te geven wat je voelt en wat jouw persoonlijke behoeften zijn.

De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Kreeft, wat gevoelig maakt en onderwerpen rond zorgen en emotionele behoeften omhooghaalt. Ook Mars staat nog steeds in Kreeft, waardoor er wel ambities zijn, maar die eerder indirect, grillig of met omwegen worden geopenbaard.Pluto staat slechts 1 graad bij deze maan vandaan en dat maakt haar zeer intens. We hebben te maken met een plutonische volle maan: je wilt ten diepste dingen ervaren en daarvoor kunnen grenzen worden overschreden. Dit betekent dat je zowel jezelf als de buitenwereld moet doorgronden. Wat zijn je motieven? Maan-Pluto kan zowel mediamieke gaven als obsessies activeren. Laat je niet verleiden door gevlij en laat je niet inpalmen door anderen omdat ze willen meeliften op jouw macht (in de vorm van geld, sexappeal of bekendheid).

Tegenover Maan-Pluto staat Mars. Deze verbindingslijn zorgt er aan de ene kant voor dat je actie wilt ondernemen op gevoelens, maar dat je sneller kwaad of opvliegend bent. Aan de andere kant waarschuwt dit ook voor gevaar, geweld of invasies buiten jezelf (mondiaal of in je privéleven). Blaas stoom af en hanteer de regel: Doe wat je wilt, zolang het anderen of jezelf niet schaadt!

Tekst en foto © Petra Stam
(als je mijn tekst niet deelt maar overneemt, dan mét vermelding van deze website!!!)

Maan(kaart workshops na de zomervakantie:
6 september in Rotterdam
20 september in Alkmaar