Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 9 juli 2017

SAUL: Vergeef en Wees in Vrede. / 4 juli 2017 / John Smallman


SAUL:
Vergeef en Wees in Vrede.
4 juli 2017 / John Smallman

Alles is een. Iedereen van jullie is individueel, en in hetzelfde moment, het enige moment, het eeuwige eindeloze moment, in feite het Heilige Ogenblik, zijn jullie Eén met De Bron, Vader / Moeder / God. Er is geen afscheiding! Er is slechts één, maar als mensen in fysieke vorm, blijven jullie je onbewust hiervan.

Intellectueel hebben velen deze waarheid geaccepteerd, maar zeer weinigen zijn voldoende losgekoppeld van hun ego-persoonlijkheden om in staat te zijn het echt te kunnen weten en te leven. Ontwaken is jezelf kennen, zoals je echt en eeuwig bent - Eén met het Allen - en in die wetenschap ben je in eeuwige vrede, vreugdevol  jouw creatieve potentieel vervullend in de mooiste en harmonieuze eenwording met jouw hemelse Vader. Je hebt niets nodig en je wilt niets omdat hij je alles al heeft gegeven - Zichzelf en Heel de Schepping.

In jullie menselijke staat, blijkbaar afgescheiden van jullie Bron en van de spirituele of hemelse rijken, lijkt suggereren dat je Eén bent met God en met elkaar helemaal geen zin te hebben voor de overgrote meerderheid die totaal gevangen zitten in de 3D fysieke omgeving dat de illusie zo effectief biedt. De fysieke omgeving is een enorme afleiding! En toch, omdat het jullie lijkt te omhullen en omringen, moeten jullie als mensen er voortdurend mee omgaan omdat jullie fysieke lichamen, door jullie ego's constant en extreem behoeftige eisen stellen - voedsel, onderdak, slaap, vermaak, liefde , acceptatie, veiligheid.

Maar zoals jullie spirituele gidsen, mentoren en kanalen jullie steeds blijven vertellen, als jullie naar hen luisteren en hen horen, zijn jullie één GROOT energieveld van Liefde waarin alles van Gods Goddelijke Schepping Zijn eeuwige en oneindige vreugdevolle bestaan en uitdrukking heeft. Ja, er is individualiteit die zich op een oneindig aantal creatieve manieren, of meer gepast door middel van creatieve gedachten of ideeën uitbeeldt, terwijl jullie op hetzelfde precieze moment één zijn.

De ervaring als mens die jullie allemaal ondergaan, is slechts een enkel idee dat jullie elk op je eigen individuele manier delen. Dat wordt voor jullie duidelijk wanneer jullie tegenstrijdig zijn met elkaar! Maar in de overvloed die Liefde is, dat Alles is, dat  Vader / Moeder / God / Bron is, is de Eenheid altijd in perfecte goddelijke harmonie. Om het nog eenvoudiger te stellen is het als een enorm orkest waar elk instrument onder de dirigent bij elkaar komt om perfect een goddelijke symfonie of ander orkestwerk te kunnen spelen.

Ik herhaal, is er slechts EEN! Wat jullie als mensen ervaren is onwerkelijk, een doorlopende droom die doorloopt zolang jullie ervoor kiezen ermee om te gaan. Het lijkt erg veeleisend - dat is zijn bedoeling - en dus neemt het bijna al jullie aandacht in beslag. Zoveel dat, zelfs als jullie willen en de intentie hebben om naar binnen te gaan naar jullie heilige innerlijk heiligdom, jullie zeer sterk het gevoel hebben dat jullie je de tijd niet kunt veroorloven. Maar als jullie wel naar binnen gaan en de liefde toestaan die er eeuwig verblijft, om je te omhelzen en troosten, lijkt de tijd te stoppen en je zorgen vallen gewoon weg.

Dan onderbreekt je ego je staat van intense vrede en suggereert dat het maar een tijdverspilling is waaruit je je moet terugtrekken om de belangrijke dingen in het leven op te volgen. Maar die staat is geen mijmering, het is een korte blik van de Werkelijkheid die je kracht en vertrouwen geeft om je intentie te vernieuwen om liefdevol te zijn in elke interactie en in elke situatie. En degenen van jullie die je voornemens volgen weten dat wat je zo kort ervaarde inderdaad de Realiteit was, omdat je liefdevolle intenties en motivaties je dagelijkse levenservaringen als mens zonder moeilijkheden laten verlopen.

Het enige dat nodig is om te ontwaken is met jullie in elk moment, maar jullie ego's slagen erin om jullie te overtuigen dat dit niet zo is, en haalt jullie dan over om te stoppen met het verspillen van tijd en verder te gaan met het leven. Maar de Werkelijkheid is waar jullie leven en hoe krachtiger jullie dat idee kunnen accepteren en je alleen bezig houden met liefde in jullie dagelijkse menselijke leven, hoe meer vloeiender jullie ervaring van het mens op Aarde zal zijn. Dan zal jullie energieveld, van Liefde zich uitbreiden, als jullie het toelaten dat te doen, wat iedereen met wie jullie op welke manier dan ook omgaan beïnvloedt.

Dit is hoe het proces van ontwaken voor de mensheid tot uitvoering wordt gebracht, door jullie intentie en vasthouden van de intentie om te zijn wie jullie werkelijk zijn - Liefde - in elk moment. Hoe vaker jullie dit beoefenen door dit te doen, hoe effectiever jullie worden, en hoe meer jullie in jezelf geloven en jezelf bewijzen dat dit inderdaad is wie en wat je bent. De kracht van het weten van dit is enorm inspirerend en verheffend voor jullie, en voor degenen met wie jullie omgaan. Het is jullie goddelijke taak, de reden waarom jullie nu op Aarde zijn, dus maak er een punt van om je dit te herinneren en van het jezelf eraan herinneren dat je in elk moment goddelijk begeleid wordt, als je jezelf alleen toelaat om deze begeleiding of innerlijke kennis te aanvaarden en te volgen; Geniet dan van de rust en tevredenheid die voortvloeit uit deze erkenning.

Jullie zijn nooit alleen, verlaten, verworpen, of afgewezen, hoewel jullie als mens die gevoelens soms intensief voelen. Jij bent een perfect kind van God, oneindig geliefd in elk moment, maak een punt van de erkenning en aanvaarding van deze goddelijke waarheid door jezelf te vereren en van jezelf te houden zoals God doet. Liefde is binnenin jou, niet buiten je, dus stop met het daar te zoeken! Zodra jullie jezelf echt accepteren en liefhebben, zoals jullie goddelijk werden gecreëerd, en ook accepteren dat jullie in jullie menselijke staat fouten maken of oordelen zoals jullie soms handelen, en dat dit allemaal leermogelijkheden zijn, mogelijkheden om jezelf en anderen te vergeven. In plaats van te blijven zeuren over die fouten, laat ze gewoon los en sta ze toe op te lossen, zoals ze wel zeker zullen. Stilstaan bij hen trekt jouw energie weg, en dient geen enkel goed doel. In plaats daarvan, ga verder - ja, als je de behoefte voelt en dat kunt doen, maak correcties - en herhaal je intentie om alleen maar liefdevol te zijn.

God oordeelt jullie nooit, Hij houdt van jullie en ondersteunt jullie in elk moment. Als Hij dat niet zou doen zouden jullie ophouden te bestaan, en dat is onmogelijk, omdat Hij jullie heeft geschapen om Eén met Hem te zijn, eeuwig, in volmaakte vreugde. Het is jouw eigen doordrammen en oordelen over jouw fouten dat jou zoveel onnodig pijn en lijden veroorzaakt. Alle mensen maken fouten die anderen kwetst en beledigt. Maar vergeet niet, dat je bent gekwetst of beledigd is een keuze die je zelf maakt. Als u alleen voor liefde kiest, wordt je niet beledigd of pijn gedaan, en iedereen heeft de mogelijkheid en de liefdevolle kracht om die keuze te maken.

Dus, maak het goed wanneer je denkt dat je iemand hebt beledigd en ga dan weer voorwaarts. Als die ander ervoor kiest voor jouw aanbod niet te accepteren dan kiest hij ervoor om te worden gekwetst of beledigd, en dat is zijn vrije wil recht. Jij hebt je deel gedaan, en je hebt zijn acceptatie niet nodig. Jij bent, net als hij, een goddelijk kind van God in het proces van ontwaking. Eer dat in jullie beide, net als jouw hemelse Vader.

Ware vergeving, vergeving zonder voorwaarden, van harte aangeboden aan elkaar en aan jezelf brengt je vrede en lost schuld op, schuld die je leeg trekt en je ontkracht. Dus vergeef en wees in vrede.

Met heel veel liefde, Saul.


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl