Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 19 juli 2017

Oliver Stone - Speech at Writers Guild Awards 2017 "Onthoudt dat het niet een leider was maar een Systeem" / Geplaatst 19 juli 2017

Oliver Stone - Speech at Writers Guild Awards 2017

"Onthoudt dat het niet een leider was maar een Systeem"

Geplaatst 19 juli 2017


Gepubliceerd op 22 feb. 2017

Tegen het einde van zijn dankwoord voor de Writers Guild Laurel Award voor Screenwriting, gaf Oliver Stone een niet-partijgebonden, historisch perspectief op het Trump tijdperk en moedigde jonge schrijvers om hun regering in vraag te stellen.

“Het zou nalatig van mij om u niet eraan te herinneren, vooral je jonger schrijvers, dat jullie kritisch kunnen zijn over jullie regering en de samenleving. Je hoeft er niet in mee te gaan. Het is nu modieus om plaatjes te schieten van Republikeinen en Trump en de Obamas en Clintons te vermijden. Maar onthoud dit: in de 13 oorlogen die we de laatste 30 jaren gevoerd hebben en de 14 biljoen dollar die we hebben uitgegeven en de honderdduizenden levens die van deze aarde zijn verdwenen, onthoudt dat het niet een leider was maar een Systeem, zowel Republikeins als Democratisch. Het is een systeem dat onder het mom dat deze oorlogen te rechtvaardigen zijn in de naam van onze vlag.”
Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl