Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 30 juli 2017

Heavenletter 1854: Eenheid van het Hart / Geplaatst 30 juli 2017

Heavenletter 1854:
Eenheid van het Hart
Brief uit de Hemel
Geplaatst 30 juli 2017


God zei:

Ik ben God, en jij bezit Godheid in jou. met "jou" refereer Ik aan deze individualiteit waar jij zo erg in gelooft. Deze "jou" is de triptrap van kleine voeten. Jouw individualiteit is een verzonnen verhaal. Wanneer alles is gezegd en gedaan, is het niet waar, want al het relativerende leven is een illusie.

Wanneer jij een goede roman leest, is het alsof het niet waar is. Voor de karakters in de roman, is het alsof het waar is. Alsof het waar is, is niet hetzelfde als waar zijn. Waar aan het leven is niet hetzelfde als de Waarheid. Alleen Waarheid is Waarheid. En de waarheid is: Jij bestaat niet als een apart Wezen.

Het lijkt er toch op alsof jij dat doet. Het kan alles lijken wat jij wilt, maar lijken en Zijn is niet hetzelfde.

Jij voelt je verpletterd om te bedenken dat jouw individualiteit niet bonafide is. Natuurlijk, het is een bonafide individualiteit, maar dit is niet de Waarheid. Waarheid is vreemder dan fictie, en de waarheid is dat jij liever een universaliteit bent dan een individualiteit.


Ego is misschien de brug tussen het individu en Eenheid. Het land waar de brug op is wordt Aarde genoemd. Beschouw de Aarde een jachtgebied, en waar jij op jaagt is de Waarheid. Natuurlijk zoek jij een betekenis in jouw Aardse leven. Ik, God, ben de betekenis. Ik ben jouw betekenis. Wanneer alle lagen van jou verwijderd zijn, BEN IK. Wanneer alles is gezegd en gedaan, hier, BEN IK.

Is de dop van een amandel de amandel zelf? Het is alleen de dop. De gehele amandel ligt binnen in de dop. De dop is alleen een laag. Jij draagt mantels van veel kleuren, maar jij bent niet de mantels die jij draagt. En jij bent niet de verhalen die jij vertelt. Binnen de verhalen ligt de Waarheid van jou, en de Waarheid van jou is hetzelfde als de Waarheid van Mij.

Het is prima om aan Mij te denken als een Grote God in de Lucht die jij kunt bewonderen of ontzag voor hebt. Het is prima om te denken aan iets groters dan jouw individualiteit. Jij weet dat er iets groters is. Dat is een goed iets om te weten. Gauw zul jij herkennen dat dezelfde Grootheid ligt binnenin jouw hart. Jouw hart is de essentie van jou. Natuurlijk, Ik verblijf overal binnenin jou. Overdenk dat jouw hart Mijn startplaats is. Ik ben overal binnen en buiten de ingebeelde "jou". Op hetzelfde moment bezet Ik jouw hart. Jouw hart is net als een zoete amandel binnenin een zoete amandel.

Jouw hart is meer dan het lichamelijke hart. Natuurlijk is het zo. Het moet zo zijn. Het lichamelijke is een illusie, toch is de pit van jouw hart de Waarheid. Jij hebt een ziel, en, voor eventjes, is die gehuisd in jouw hart, dit hart van harten.

Jouw hart is als een vlinder. Het is lichter dan een vlinder.
Jullie hart zingt een prachtig lied. Jullie hart zingt een solo, geliefden. Niet dat jullie alleen zingen, maar er is Een Lied om alleen te zingen, een Liefdeslied, een aria van de liefde, Een Hart, Eenhartigheid, Een noot voor de hele wereld om te horen.

Luister. Hoor het nu. Mijn hart slaat in dat van jou. Jij hoort niet jouw slag maar die Ene die de Mijne is, en daarom die van jou. "Mijne" en "jou" zijn woorden, en woorden zijn verzonnen, maar Onze Eenheid van het Hart is waar.

vertaald door: