Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 29 juli 2017

Heavenletter 1853: Het Licht van Zuiver Zijn / Geplaatst 29 juli 2017

Heavenletter 1853:
Het Licht van Zuiver Zijn
Brief uit de Hemel
Geplaatst 29 juli 2017


God zei:

Omdat jij een lichaam draagt, denk je dat je verzwakt bent. Jij zou boven je lichaam willen uitstijgen, uit z'n dichtheid komen, er geen last van willen hebben, want het lijkt je voeten vast te plakken op Aarde. Op hetzelfde moment ben je verbonden met je lichaam alsof jij het gemaakt hebt en toch, soms, op een onbewaakt ogenblik, weet je wel beter. Het maakt niet uit wat je jezelf wijsmaakt, je weet wel beter.

Toegegeven, als je geen lichaam had, had je geen voeten om de grond te raken. Je zou ook geen armen hebben om naar de Hemel te reiken, je wordt gewaar. Jij bent in de achtervolging. Toch zou je zonder lichaam weten, eens en voor altijd, dat je Zuiver Zijn bent. En je zou een sprong van plezier maken dat, welke vorm je jezelf ook in bevindt, je Zuiver Zijn bent. Met of zonder lichaam, je bent Zuiver Zijn. Je bent Mijn Zuivere Zijn. Ga over op Mijn manier van denken.


Laat Ons voor een ogenblik zeggen dat je een zoete amandel bent. Op de bovenkant van een koekje of nog steeds hangend aan de tak van de boom, ben jij, evengoed, een zoete amandel. Omgeven door een schil of er al uit, je bent een zoete amandel. Geblancheerd, in plakjes gesneden, gehakt, je blijft een zoete amandel. Gekruid met scherp of honing, je bent nog steeds een zoete amandel. Als een zoete amandel werd je geboren en je kunt alleen een zoete amandel zijn en een zoete amandel ben je.

Probeer maar als je wilt, je kunt een amandel niet in een bitternoot veranderen. Een amandel is een amandel en het Licht van Zuiver Zijn is het Licht van Zuiver Zijn. Jij bent het Licht van Zuiver Zijn. En toch blijf je je verbeelden dat je minder bent. Steeds maar weer, ga je door een hel om te bewijzen dat je minder bent.

Er is niets wat je moet bewijzen. Je hoeft niet te bewijzen dat je Zuiver Zijn bent. Je hoeft niet te bewijzen dat je dat niet bent.

Als je iets probeert te bewijzen, zoek je naar bewijsmateriaal. Je zoekt naar bewijsmateriaal om iemand te overtuigen dat iets zo is. Jij bent het zelf die je probeert te overtuigen.

Als je naar het bewijs kijkt dat je Zuiver Zijn bent, keer je je ervan af. Je vindt het gemakkelijker om te bewijzen wat niet waar is. Je zou willen bewijzen dat jij minder bent dan Zuiver Zijn. Er is iets wat maakt dat je je ogen afkeert van Zuiver Zijn waar je van bent gemaakt. Misschien denk je dat Zuiver Zijn een grote verantwoordelijkheid is, dat je iets moet waarmaken. Ik vraag dat je waarmaakt wat je bent en hoe je waarmaakt wat je bent is het te accepteren, er niet tegen vechten, de valse denkbeelden opgeven en loslaten, ontmasker jezelf voor jeZelf. Als je modderige kleding aanhebt, trek die uit. Modderige kleding zegt niets over jou behalve dat je het hebt aangetrokken. Jij bent, maakt niet uit wat, het Wezen van Zuiver Licht dat Ik heb ontworpen.

Ik geef toe dat je het goed voor jezelf en de wereld verborgen hebt gehouden. Een hele wereld heeft zichzelf hiervan overtuigd. De wereld is ervan overtuigd dat hij is bevolkt met mindere wezens en zo maakt het een beschrijving van minder zijn. En jij bent er gewoon achteraan gelopen.

En nu vraag Ik jou om dit achteraanlopen te verlaten en zijn richting te veranderen. Er is verhevenheid van actie en er is de verhevenheid van ontstaan. Iedereen stamt af van een groot komaf. Iedereen stamt van Mij af en nu spoor Ik je aan om naar Mij te verheffen. Werp die lompe kleding af die je hebt aangedaan. Gooi weg al die vermomming. De "doen alsof" voorstelling is afgelopen. Het Leven begint.

vertaald door: