Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 28 juli 2017

Heavenletter 1852: Moet Jij Je Anders Voordoen? / Geplaatst 28 juli 2017

Moet Jij Je Anders Voordoen?
Brief uit de Hemel
Geplaatst 28 juli 2017


God zei:

Het is de liefde van God die jou steunt. Jij gelooft in energie. Jij gelooft in de energie van de zon. De energie van God is liefde. In waarheid is liefde de enige energie die er is. De energie van de liefde is licht. De energie van licht is de liefde. Liefde is een energie die bestaat en onvergelijkelijk is, contrast voorbij. Toch zul jij meer boosheid en vijandigheid naast liefde vasthouden en ze als gelijken beschouwen. Jij beschouwt negativiteit als de onderkant of de achterkant van liefde. Dat is als een 15 watt lampje naast de zon houden en zeggen dat het lampje, als het aan is, met de zon vergeleken kan worden.

Er is geen tegenstelling aan liefde. Negatieve emoties houden niet een kaars aan voor de liefde. Jij kunt net zo goed het universum vergelijken met een mug. Er is geen tegenstander van liefde omdat er geen een waardig is. In een bokswedstrijd wordt niet een lichtgewicht tegen een zwaargewicht ingezet.

En toch is licht net zo licht als lucht. Licht is licht. Alles heeft een naam. De naam maakt niet uit, alles is wat het is.


Brood is brood, hoe het ook gevormd is, wat ook het ontwerp is, het is brood.
We kunnen zeggen dat Ik jou gekneed heb net als brood. Liefde was het deeg dat Ik uitrolde.

Ik had een naam voor jou, en dat was liefde. Ik, de oorsprong van Liefde, heb een recept met een ingrediënt, en dat is liefde. Als je dat wilt, beschouw de Aarde dan als de oven waar Ik jou in bak. Ik weet, dat jij er uitkomt net zoals jij was toen Ik jou in de oven zette. Wat ook de temperatuur is waarop jij gebakken wordt, jij zult steeds liefde zijn. Liefde is het zuurdeeg van het leven. Er is geen ander.

De gewone noemer van het leven is liefde. Er is geen weg terug. Jij kunt aarzelen, proberen om op de stappen terug te gaan, andere namen voor jezelf te verzinnen, maar jij bent onherroepelijk liefde.

Jij denkt alleen dat jij liefde kunt prikkelen. Je kunt er spelden in steken, jij kunt er tomaten naar gooien, je kunt er naar schieten met een geweer, maar jij kunt niet een veer van de liefde door de war maken. Jij kunt erop stampen, ervan weg lopen, haar begraven, maar jij kunt haar niet afdanken. Jij kunt ertegen vechten - en heb jij dat niet gedaan? -- en toch kun jij haar er niet uit slaan. Het is alsof liefde een stenen muur is, en jij bonkt je hoofd er steeds tegen aan.

Maar, natuurlijk, liefde is geen stenen muur. Liefde is liefde en niets anders dan liefde. Het was altijd zo.

Deze hele wereld die jij ziet, en alle woorden die jij gebruikt, komen op uit de liefde. Liefde is de Bron van Alles. Liefde is jouw Bron. Ze is jouw Godheid. Jij denkt misschien dat boosheid jou voedt. Het is liefde die jou voedt. Het is zelfs liefde die jouw boosheid voedt. Boosheid is simpelweg een poging om liefde aan de kant te zetten. Jij denkt dat jij daar goed in bent, boosheid voor liefde vervangen, maar jij bent alleen goed in de illusie ervan. Verlaat de illusie dat jij alles behalve liefde kunt zijn. Stop te vechten tegen de liefde. Ga weg van een gevecht dat niet van jou is en dat jij onmogelijk kunt winnen. Liefde heeft al gewonnen. Jij kunt haar niet eens op armlengte houden. Nu, Mijn geliefde, hou de liefde hoog. Laat al het andere vallen, en claim de liefde die al van jou is. Moet jij het anders voordoen?

Jij kunt jezelf voor de gek houden. Jij kunt de hele wereld voor de gek houden, maar je kunt niet Mij voor de gek houden. Om te winnen, moet jij geven, maar wat is er te winnen als jij al liefde bent? Dus er is niets anders te doen dan liefde te erkennen. En dus erken jezelf door liefde te geven.

vertaald door: