maandag 24 juli 2017

Heavenletter 1848: Hulde aan de Liefde / Geplaatst 24 juli 2017

Hulde aan de Liefde
Brief uit de Hemel
Geplaatst 24 juli 2017God zei:

Liefde is een onzichtbaar iets. Je kunt haar eigenlijk niet knuffelen. Je kunt haar niet voor jezelf houden. Liefde is een eindeloze stroom. Liefde heeft geen achteruit of vooruit, ofschoon jij het in de tijd speelt.

Liefde bestaat overal, toch is liefde in jouw hart, en dat is het. Alsjeblieft, liefde die zichzelf uit, liefde die uitgaat van jouw hart als er meer in gepompt wordt. Jij kunt de liefde niet bijhouden. Ze komt sneller en sneller. Ze haalt in.

Jij herinnert je een geliefd object, een kat of hond die jou dierbaar was, een moeder of vader, een zus of broer, een man of vrouw, maar jouw liefde is veel groter dan jouw liefde voor de geliefde. Liefde is jouw geliefde. Liefde verspreidt zichzelf ver en uitgestrekt, liefde is groter dan de hoogste berg en uitgestrekter dan de grootste zee.


Liefde is een ontwijkende danser die niet vastgepint wil worden. Maar liefde zelf is niet ontwijkend omdat ze overal valt, overal uitstromend, uitstromend van jou, uitgelaten golven van liefde uit jou, liefde uitstromend als manna uit de Hemel. Het is manna uit de Hemel, en manna van jou.

Liefde omringt zichzelf. Jij kunt niet liefde tegen je aan klemmen. Ze zal niet vastgehouden worden. Ze moet vloeien. Ze kan niet gestopt worden. Liefde stopt niet overal. Ze valt overal. Ze omringt zichzelf, haar eindeloze vloeiende zelf. Liefde valt in plooien. Linten van liefde die blijven opwinden en ontwinden en oprollen en afrollen, liefde als golvende gouden krullen die langer groeien en nooit stoppen, liefde als tranen van blijdschap die de Aarde bevochtigen. Liefde uit kannen gegoten als zoete melk, liefde als een zonnestraal die iedereen overal aanraakt, liefde als vingers van babyvingers die zich uitstrekken en onderzoeken, liefde als originele liefde, liefde zoals ze is, liefde overal, liefde heen en weer rollend, liefde zwemmend, drijvend, liefde deze kant boven, liefde als lachende geluiden, liefde als bellen blazen, liefde zonder begin en liefde zonder einde, liefde zichzelf achterna zittend en zichzelf vangend als adem. Liefde is vol met adem, blijvend, op dit moment bestaand. Ze kan jou niet ontsnappen.

Toch is liefde geen lied of dans. Liefde is de enige realiteit op de Aarde of waar dan ook. Liefde is het gejuich van het leven. Liefde is onzichtbaar, toch wordt ze gemanifesteerd. Er is niets dan liefde die haar vingers door haar eigen haar kronkelt.

De enige energie in de wereld is liefde. Liefde gaat als een dolle tekeer. Ze kan niet in bedwang gehouden worden. Ze moet er doorheen barsten. Ze moet door jou heen barsten. Jouw hart is enorm met liefde, en liefde en Waarheid stromen uit. Liefde is er al uit. Jij kunt er niet voorbijgaan. Ze staat niet in jouw weg. Ze maakt jouw weg vrij. Jouw weg is liefde. Het is het enige pad dat er is.

Al het andere is ingebeeld. Elk obstakel om lief te hebben is ingebeeld. Jij dwaalt van de liefde weg, maar jij kunt je er echter nooit aan onttrekken. De grond onder jou is liefde. Jouw voeten zijn liefde. De lucht is liefde. De wolken regenen liefde. Liefde heeft jou geclaimd. Ze heeft jou voortgebracht, en ze heeft jou nooit laten gaan. Jij kunt haar er niet afwassen. Jij kunt haar niet uitgummen. Jij kunt haar niet afslijten. Jij kunt het niet ontkennen.

Jij kunt nooit zonder liefde zitten omdat liefde het enige is wat het Universum in voorraad heeft. Een label is uitgeprint, en het zegt Liefde. Net als soep is het verpakt op verschillende manieren. Open het blik, open een pakje, voeg water toe, roer, en wat voor naam het ook heeft, het is nog steeds soep. Alle variëteiten zijn nog steeds soep. En liefde is liefde, het maakt niet uit wat jij er van denkt. Jij kunt er niet iets anders van maken. Liefde is liefde, en ze is machtiger dan jij denkt. Op de manier waarop jij er naar kijkt, denk je vast dat ze helemaal niet machtig is. De helft van de tijd herken jij haar niet eens.

En toch ben jij Mijn hulde aan de liefde. Liefde maakte zichzelf een uitdrukking van liefde. Jullie zijn de uitdrukking van Mijn liefde, dus, Mijn geliefden, druk haar uit.

vertaald door: