Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 17 juli 2017

Heavenletter 1841: De Grotere Motivatie / Geplaatst 17 juli 2017

De Grotere Motivatie
Brief uit de Hemel
Geplaatst 17 juli 2017

God zei:

De Grotere Motivatie kan er nooit zijn om geld te verdienen. Dat is net als niets uit een groot gat opgraven dat al gegraven was. Het is net als van een leeg bord eten.

Jij hebt het recht om geld te verdienen. Jij hebt geen smoesjes nodig. Toch heeft de motivatie een noodzaak om groter te zijn dan geld verdienen. Het geld moet ergens voor zijn. Het pad naar de welvaart moet ergens voor zijn. Dit is niet een wet die Ik jou geef. Dit is een bevestiging van hoe en wat het is, in de dieptes van jouw hart, weet jij dit al.

Wat is de diepere motivatie? Het kan simpelweg zijn om jouw familie en jezelf te eten te geven. Jouw liefde voor je familie steunt jou. Vanuit liefde, kan jij meer dan jij op enig andere manier kan doen.

Jij kan voor geld werken omdat jij iets hebt te geven, en jij wilt het geven. Jij wilt misschien dienen in wat voor capaciteit het aan jou is om te dienen. Jij dient niet jouw ego.


Misschien poets jij schoenen. Misschien schaaf jij hout prachtig. Misschien maak jij een wiel aan een auto. Misschien creëer jij iets prachtigs waar de wereld op gewacht heeft. Misschien is er iets grootser dan het internet dat aan het wachten is tot jij het ontdekt. Ergens vanuit dat gezichtspunt gezien, is het doel om ergens geluk te geven zelfs als het is aan iemand die je nog niet hebt ontmoet.

Gelukkig is de man die werk heeft om te doen en het met een glimlach doet. Als jij degene bent die arbeiders aanneemt, moet het voor een hoger doel zijn dan om geld te verdienen. Wat voor product jij ook gaat verkopen, het moet voor meer zijn dan alleen jouw geld verdienen. Toewijding om geld te verdienen gaat niet ver genoeg. Energie om alleen geld te verdienen kan alleen zover gaan zonder zijn tol te vragen.

Het idee van tienden is meer dan 10% laten gaan in de geldlade. Het is het idee om jouw verstand op een hoger doel te houden. Jij houdt je oog tegelijk op twee tennisspelers, de Aarde en de lucht. Elk heeft de ander nodig. Wat is de Aarde zonder de lucht? Wat is de lucht zonder de Aarde om erboven te hangen? Wat is de Aarde zonder de lucht om te aanschouwen?

Jouw neus kan niet altijd naar beneden gericht zijn. Jij moet ook omhoog kijken.
Wanneer jij vandaag naar je werk gaat, zelfs als het dezelfde oude baan is waar jij moe van bent, geef iets extra aan je werk. Als jij niet van je werknemer houdt en jij houdt niet van het product, en jij houdt niet van wat jij doet, en jij houdt er niet van om hier te zijn, dien toch. Natuurlijk is er meer dan het oog ziet. Hou je oog gericht op dienen. Dien Mij. Dien Mij, geliefden.

In wat voor oninteressants iets jij ook betrokken bent, vind de onderliggende dienst aan Mij die binnenin ligt. En als hij daar niet is, zet hem er in. Uiteindelijk doe je alles wat jij doet voor Mij. Geef Mij het beste van jou. Als jij schoenen poetst, poets ook harten. Er is geen dienst te klein om te doen wanneer je Mij in jouw gedachten houdt.

Wie zou de straat vervuilen als zij zich herinnerden dat dit Gods Aarde is waarop zij staan? Wie zou er lui of onverschillig of ongevoelig of egoïstisch zijn als zij zich herinnerden dat zij op de Aarde zijn om Mijn Wil te vervullen. Mijn Wil is liefde. Vervul hem. Op dit moment, vervul hem. Vul jouw hart, en jij hebt dat van Mij gevuld. Vul jouw hart met blijdschap, en jij hebt Mij gevuld. Jij moet simpelweg Mij in jouw gedachten hebben. Meer aandacht voor Mij, minder teveel aandacht richten op jezelf. Jij weet wat Ik bedoel.

vertaald door: