Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 16 juli 2017

Heavenletter 1840: Stel je Nog eens Voor / Geplaatst 16 juli 2017

Heavenletter 1840:
Stel je Nog eens Voor
Brief uit de Hemel
Geplaatst 16 juli 2017

God zei:

Geliefden, Ik masseer je hart met de balsem van Liefde. Ik verwijder zorgen uit je hart. Jouw hart is bedoeld om te zorgen, niet om zich zorgen te maken. Jouw hart is bedoeld om vrij van zorgen te zijn in de zonneschijn. Maak je hart los van alles wat er aan vastklemt. Laat jouw hart vrij kloppen.

Laat jouw hart als een vrolijk veulen en geen trekpaard zijn.
Zeker is je hart bedoeld om vrij te zijn van alles wat het heeft meegesjouwd. Wat sleep je met je mee, geliefden, maar wat geen lasten meer zijn? Waar denk je dat je ze naartoe draagt? Zijn ze om op te slaan? En zo ja, waar? En met welk doel? Niemand wil deze stagnerende lasten. Ze horen niet bij jou. Ze horen nergens.

Ben je er het mee eens dat je de zwaarwichtigheid ooit los moet laten? Waarom nu niet? Waarom neem je die beslissing niet nu, direct?


Doe de bretels af die om je schouders zitten. Laat je bagage simpelweg achter waar je bent. Zoek niet naar een betere tijd of een geschiktere plaats. Zoek een uitweg van het verleden dat je draagt. Er is geen goede plek om oude obstakels op te slaan. Laat ze bij Mij. Hier en Nu. Ik zal ze in Mijn handen sluiten en ze zullen verdwijnen.

Laat Mij jou van al je lasten verlossen. Ik wil niet dat je er bezorgd door bent. Wat je zorgen ook zijn, je hoeft ze niet te hebben. Je hoeft ze niet te dragen. Ik vraag je om het niet te doen.
Zorg voor hetgeen van jou is om zorg voor te dragen. Ik geef jou vreugde om voor te zorgen. Koester vreugde, geen zorgen. Laat zorgen aan hun eigen lot over. Ze zullen snel genoeg moe worden. Ze zullen ergens rond gaan zwerven. Zorgen zijn niet jouw aangelegenheid. Ze zijn niet bedoeld om jouw aandacht te hebben.

Wat de situatie ook is, hoe afschrikwekkend ook in wereldse termen, maak je er geen zorgen over. Laat je leven niet in zorgen voorbijgaan. Leven met angst is geen leven. Het is ineenkrimpen.

Breek uit de ongerustheden die binden. Maak jezelf los van de ketens van het verleden. Alle angst is van het verleden hoewel je het in de toekomst projecteert. Je vreest de toekomst overeenstemmend met het verleden. Geliefden, hou op met terugkijken en je zult niet bang zijn voor de toekomst.

Angst beschermt je niet. Angst verslaat je. Zorgen hollen je uit.
Ook als je niet onverschrokken kunt zijn, hoef je niet angstig te zijn. Ik wil jou geborgen hebben in het kennen van Mijn Liefde. Sneeuw kan zwalken op Aarde maar Mijn Liefde is constant. Geen kou, geen hitte staat Mijn Liefde in de weg. Niets staat Mijn Liefde in de weg. Alleen jij bent je meer bewust van andere zaken die veel minder belangrijk zijn.

Ik geef jou een mantel. Het is aan jou om hem aan te trekken. Deze mantel is Mijn Liefde welke Ik jou geef. Waar je ook gaat, er is een mantel van Mijn Liefde voor jou om aan te trekken. Je hoeft hem nooit uit te doen. Ik geef hem jou voor altijd, daar bedoel Ik mee, Eeuwig. Ik zal hem nooit van je afnemen. Alleen jij kunt het je voorstellen dat je hem niet hebt. Jouw voorstellingsvermogen is erg krachtig.

Jouw voorstellingsvermogen is beter dan dat van Mij, want Ik kan Me geen wereld zonder Mijn Liefde voorstellen, zelfs niet voor een milliseconde. En toch heb jij je het voorgesteld. Jij hebt je soms voorgesteld dat je in een liefdeloze wereld woont. Stel je nog eens voor, geliefden. Stel je nog eens voor.

Stel je een wereld voor verlicht door Liefde, van brandstof voorzien door Liefde, een wereld met overal Liefdes Brieven, nergens zonder Liefde en zichtbare Liefde. Stel je de wereld marcherend naar Liefde voor. Stel je Mijn Licht overal voor. Stel je geen plaats voor zonder.

Stel je een plotseling toename en schittering voor, Liefde overal opspringend, Liefde overal verlichtend, Liefde op de top van Liefde, Liefde dansend met zichzelf, een wervelende Liefde gedragen als een schoudermanteltje, Liefde achter elke struik en op de voorgrond, Liefde die de flamenco danst welke je een applaus geeft. Liefde die haar voeten beweegt op een tango, Liefde die haar dag heeft, een hoogtepunt bereikende Liefde, een aaneengeschakelde Liefde, Liefde overvol in de harten zodat Liefde alleen wordt gekend, want alleen Liefde is altijd.

vertaald door: