Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 15 juli 2017

Heavenletter 1839: Jouw Eenvoudig Hart / Geplaatst 15 juli 2017

Heavenletter 1839:
Jouw Eenvoudig Hart
Brief uit de Hemel
Geplaatst 15 juli 2017


God zei:

Geliefden, waarheen gaat Gij vandaag? Waar dwalen je gedachten naartoe? Welke stoffige weg? Welke richting wil jouw witte ros van jouw hart nemen? Waar verlangt je hart vandaag naar?

Wil je hart de blauwe lucht berijden naar de Zon, onderweg in de Hemel stoppen en blijven als het daar komt?

Waar zou jouw hart naar toe willen reizen vandaag? Waar zou het jou graag mee naar toe willen nemen?

Misschien zou het in de velden van de Aarde willen grazen, langzaam grazen, blijven waar het is, het groene gras eten en nu en dan opkijken naar de blauwe lucht. Misschien is jouw hart nu tevreden. Misschien heeft het zichzelf op Aarde ontdekt en heeft het er naar zijn zin. Misschien houdt het van zijn leven op Aarde, of het nu in de weide is, kraal, of verder dan wat het oog kan zien.


Ja, hoe gaat het met jullie, geliefden, verzoend met tevredenheid en toch nog steeds hevig verlangend naar de geschenken van een Grotere Horizon? Natuurlijk nem je blijschap die jouw hart vindt in het veld waar het in graast. Jij laat jouw hart wat het vindt op Aarde verteren. Jouw eenvoudig hart zal jou naar nieuwe hoogtes verheffen, overstromend naar nieuwe hoogtes, naar nieuwe rollende hoogtes, de een na de ander, jouw hart als het ware op zichzelf aan het jagen, spelend met zichzelf, zichzelf stuiterend, zichzelf opladend, over zichzelf heen springend, zichzelf ontluikend tot het bloeit als de zon in de lucht, straal na straal spelend uit zichzelf op waar het maar neerstrijkt, lachend, alsof het zijn eigen stralen ontdekte, en voorbij bewegend over de overlappende stralen, zichzelf beschijnend op nieuw territorium, nieuw territorium zelfs als het er eerder al overheen gegaan is, nieuw omdat de stralen zichzelf iedere dag overtreffen, licht aanrakend, wetend dat iedere plek in het hart van de zon uit zichzelf aanzwelt met de blijdschap een gele zon te zijn die op de mensheid schijnt.

Precies zo is jouw hart, als een rijzende zon, rijzend en rijzend om een glimp van zichzelf te vangen, de vrolijkheid van God.

Ergens groeien er bloemen in jou. Ergens bloeien er harten waar zij zich ook bevinden. Jouw gezaaide hart kan een bonenstaak beklimmen recht naar boven naar de Hemel. Is dat in feite niet wat Wij doen? Zijn Wij niet een rank aan het beklimmen helemaal naar de Hemel die geworteld is op Aarde?

Zeker het leven is niet wat het lijkt. En waar het voor is, deze tocht op Aarde, heb jij jezelf afgevraagd. Jij hebt gevraagd of jij hier bent voor een betere baan, om rijkdom te vergaren, om op jezelf voor te lopen, om gedeeltelijk lief te hebben, om maar door te gaan, of om er maar doorheen te komen, en jouw antwoord is dat er meer is.

Soms lijkt het dat anderen gelukkiger te zijn dan jij. Soms lijkt het dat anderen meer de zin begrijpen dan jij, of tevreden te zijn met minder dan jij dat bent, en toch weet jij niet wat jou zal bevredigen, wat jouw hart zal voeden zodat het niet zo hongerig en verwilderd is, zodat het zich niet voelt alsof het ergens tussen hemel en aarde blijft zitten, niet wetend welke richting het wil gaan, zijn voeten stampend als een paard, briesend, willen galopperen, maar gewoon niet wetend waar.

Laat de teugels gaan, geliefde, en neem de kans zodat jouw hart zal opstijgen, en het zal in een oostelijke richting opstijgen, het zal groene weides vinden en jou daar naar toe nemen.

Jouw hart zal niet altijd blijven zwerven. Het zal zijn bestemming vinden. Jouw hart zal jou goed dragen. Het is een witte strijdros, en het springt nu en neemt jou mee. Ik zie je nu naderen.

vertaald door: