Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 14 juli 2017

Heavenletter 1838: Het Verstand Vergeet /Geplaatst 14 juli 2017

Het Verstand Vergeet
Brief uit de Hemel
Geplaatst 14 juli 2017


God zei :

Hoe voelt het als je dichtbij Mij bent? Als je je soms ver weg van Mij voelt, dan moet je je soms ook dichterbij Mij voelen. Zoals nu, hoe Wij, jij en Ik, een gesprek kunnen voeren en ook dat We stil kunnen zijn.

Wat voel je als Mijn licht op je schijnt? Wat voel je als je je ervan bewust bent dat je in Mijn licht loopt? Hoe voel je je als je Mijn Liefde voelt? Hoe voel je je wanneer je jouw liefde voor Mij voelt?

Wij hebben een speciale liefde, jij en Ik. Ik Ben jouw Vader en jouw welzijn is belangrijk voor Mij. Mijn natuur is jou te overladen met geluk en jou te zien lachen. Zul je vandaag voor Mij lachen?


Ik hou natuurlijk van je of je nu lacht of huilt, Ik kijk voorbij het lachen en de tranen. Hoe gelijk opgaand zijn je lach en je traan. Soms zijn ze niet te onderscheiden. Maar het is natuurlijk jouw licht dat opgaat in het Mijne en dat Mijn aandacht trekt. Ons gouden licht veegt jouw tranen af. De warmte van Onze harten droogt ze. Liefde spoelt ze helemaal.

Het is het lichaam dat huilt, geliefden. Jouw verstand heeft het lichaam verteld dat er een reden is om te huilen. Jouw verstand had niet het vermogen om het anders te zeggen, jouw arme, misleide verstand. Jullie verstand denkt dat er toevallige voorvallen plaatsvinden voor geluk, maar dat geluk is alleen maar soms en niet altijd. Jouw verstand kan het maar niet in z'n kop krijgen dat Liefde altijd is en dat Liefde onafscheidelijk van geluk is.

Het verstand dat gelooft in beide/of alleen maar gelooft in kleine beetjes geluk omdat het zichzelf voor de gek houd in het geloven dat wat er ook mag bestaan, het tegenovergestelde ook bestaat. Het verstand is hiervan overtuigd en het heeft jou overtuigd, deze bewoner van een lichaam op Aarde. Het verstand vergeet dat het jou dient te gehoorzamen, dat het jou bijstand moet verlenen in plaats van jou op een dwaalspoor brengen. Logica kan je alleen maar een beetje ver brengen. Het brengt je niet ver genoeg. Het heeft je niet naar grazige weiden gebracht.

Het verstand is erg goed voor sommige dingen maar niet voor andere. Het hart, dat gebagatelliseerd is, overstijgt vér het verstand. Het hart omvat, terwijl het verstand uitsluit. Het verstand weet niet hoe Eenheid te accepteren, terwijl het hart Eenheid wéét. En toch luistert het verstand naar meer dan het hart en het is het hart dat Waarheid spreekt. Het gelukkige hart spreekt Waarheid, het hart dat tot nu toe niet overtuigd is van het overtuigende verstand.

Ik spreek tegen jouw hart, dat begrijp je. Vergeleken met jouw hart is jouw verstand een kleinigheid. En toch probeer Ik je verstand te troosten. Het heeft veel troost nodig. Het is zo vaak in zoveel richtingen van start gegaan, om niet vergelijkbare verschillen op te lossen. En als het verstand dingen met elkaar in overeenstemming brengt, bergt het de gemeenschappelijke kenmerken op, zoals een paar sokken in een la, interessant, goed, maar nu verder niet meer belangrijk. Het verstand lijkt meer interesse te hebben in dat wat niet lijkt overeen te komen.

Toch is dit aan het veranderen, geliefden. Jullie verstand begint jullie hart te volgen. Het verstand gaat zich meer in Eenheid interesseren. Het wordt een voorganger die huwelijken ten uitvoer brengt. Het wordt minder als een Sherlock Holmes met zijn vergrootglas. Het verstand wordt meer als een onpartijdig fototoestel. Het neemt meer foto's die Liefde laten zien en dat is geen verrassing. Liefde heeft de hoofdrol en het verstand zal dit weten en zal als gevolg hiervan buigen.

vertaald door: