Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 11 juli 2017

Heavenletter 1836: De Kamers van de Koning / Geplaatst 11 juli 2017

Heavenletter 1836:
De Kamers van de Koning
Brief uit de Hemel
Geplaatst 11 juli 2017


God zei:

Tot nu toe heb je in een donker hoekje van het paleis geleefd en nu ben je op weg naar het voornaamste deel. Je hebt ernaar verlangd van de afgelegen hoeken naar de kamers van de Koning te verhuizen. Je wilde dichterbij de Koning zijn om Hem te horen, Zijn wensen te horen en er te zijn om ze te vervullen. Je wilde de rechterhand van de Koning zijn.

Je bent gereed om te dienen en je bent dat altijd geweest, maar nu ligt je verstand op een lijn met je hart. Je verstand krijgt het gevoel waar het werkelijk om gaat. Het duurt een poosje voor het verstand leert en accepteert. Het verstand wil onzinnig doen, maar wat het verstand doet is sowieso discutabel omdat je reeds bij de Koning zit.

Je zit natuurlijk op een ereplaats en het verstand houdt daarvan. Maar jijzelf bent eenvoudig blij naast de Koning te zitten, of iemand dat nu weet of niet. Het is de vervulling van het verlangen van je hart om de Koning goed te kennen en altijd aan zijn zijde te zijn.


Je bent als een witte ridder van de oude tijden. Je bent een stille ridder. Je kunt nauwelijks spreken van jouw loyaliteit. Je beseft dat je daar niet over spreekt. Het is aanwezig zijn.

Praten over zoiets groots en intiems kan geen vergelijk of benadering van de werkelijkheid zijn. Toch, woorden worden woorden en ze laten alleen een spoor van de ervaring achter, op de manier dat as van een sigaret alleen maar as is en niet de sigaret. Woorden over God, hoewel hun doel dienend, zijn God niet. Ze zijn een benadering. Maar jij draait niet langer in kringetjes rond. Jij bent waar je wilt zijn, helemaal in de ring, precies in de arena van waaruit alle zegeningen vloeien.

En zo ben je dichter bij de Koning genaderd. Nu ben je voor Koning in opleiding. De training betreft jouw bewustzijn. Door jouw nabijheid, begin je punten van overeenkomst te bespeuren. Af en toe, als je een glimp van jezelf in de spiegel van de Koning opvangt, vraag je je voor eventjes af of het niet de Koning was die je zag! Natuurlijk was het een bepaald aspect van de Koning dat je zag. Spoedig zul je niet meer weten of je de reflectie van de Koning of je eigen reflectie ziet. Behoorlijk snel zul je het verschil niet meer kunnen vertellen. Behoorlijk snel zul je jezelf Koning voelen. Je zult het bevel van de Koning zó indringend horen dat je alleen je eigen stem hoort. Jouw stem en de stem van de Koning spreken gelijktijdig.

Je ontdekt dat je in het paleis van de Koning bent en dat JIJ het bent die op de troon zit. De Koning ben jij. Jíj bent de Koning. Dit is zo verbazingwekkend voor jou, helemaal als je beseft dat dit altijd zo was. Niets is er veranderd, alleen jouw besef. Maar wat een bewustwording is dat en wat een veranderingen houdt dit besef in. Het verandert alles. Het verandert jouw inzicht. Het transformeert de wereld vóór jouw ogen.

Je begint te beseffen dat de gewaden van de Koning van een gouden licht zijn. Je begint te beseffen dat de Koning gouden licht is. Jij bent gouden licht en deze ontdekking maakt je niet meer duizelig. Je beseft dat dit de manier is hoe het is gegaan en dat dit de enige manier is. Je bent niet groter geworden. Het is alleen wat jouw ogen zien. Jouw ogen hebben het gouden licht herontdekt dat er altijd was en je weet dat jij het gouden licht bent.

vertaald door: