Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 10 juli 2017

Heavenletter 1835: Misschien Voel Jij Je Losgeslagen / Geplaatst 10 juli 2017

Misschien Voel Jij Je Losgeslagen
Brief uit de Hemel
Geplaatst 10 juli 2017


God zei:

Wanneer jij voelt dat jij tegen moeilijke tijden aanloopt, of dat jouw stemming zonder reden somber is, weet dat jij je huis aan het schoonmaken bent, net zoals jij een kamer met meubels leegmaakt zodat jij kunt schilderen en de vloeren schuren, om de kamer zo goed als nieuw te maken.

Of jij verhuist, en voor eventjes zijn al jouw meubelen en dozen de voordeur uit. Jij verlaat een plek. Jij komt een andere binnen.

Misschien ben je al verhuisd naar een nieuwe woning, en heb je nog niet alles uitgezocht. Jij bent verhuisd maar voelt je nog niet thuis.

Deze verhuizing lijkt alsof hij je opgedrongen was, maar je verlangde naar verandering, is het niet? Jij wist alleen niet dat het zo zou zijn. Dacht je werkelijk, jou kennende, dat jij er een gemakkelijke taak van zou maken?

De sombere stemming ben jij niet. Ten eerste, het is van korte duur. Het is roet van de straat. Jij zult het ophoesten en er al gauw mee klaar zijn.Jij zult je nieuwe woning in orde brengen. Gangen zullen opgeruimd worden. Dozen en meubelen zullen niet langer in de weg staan. Jij zult een kans hebben om op jouw bank te zitten en te zien waar je bent.

Jij hebt misschien momenten gekend wanneer jij voelde dat jij naar een mindere woning verhuisde, misschien een gefolterde woning, maar nu dat jij eventjes op de bank kunt zitten, heb je een kans om te zien hoe het licht door het raam komt en wat een prachtig uitzicht je hebt vanuit jouw nieuwe woning. Misschien ben je verhuisd naar een hoge verdieping. Misschien moet je eraan wennen om de lift te nemen.

Misschien in het omhooggaan, voelde jij je overweldigd door alles wat je moest achterlaten. Misschien draag je het nog steeds in je gedachten mee. Misschien voel je dat je wat van jezelf hebt achtergelaten, wat je hebt, en wat je mist zijn de goede oude eog- dagen waar jij van losgemaakt bent.

Misschien voel jij je nu losgeslagen, misschien voel jij je nu meer verdeeld dan ooit tevoren. Geliefden, jullie hebben nog niet jullie weg gevonden. Jullie zullen hem wel krijgen. Gauw genoeg zullen jullie weten waar de lichtknopjes zijn. Gauw genoeg zullen jullie alles weten te vinden. Jullie zullen zien dat het niet zo opzienbarend is om in een nieuwe woning te zijn. Gauw genoeg zul je de verlevendiging merken van het leven hier. Snel zul je toon bemerken waar jij op trilt.

Jij zult zelfs de oude muziek niet meer leuk vinden. Dat is wat er gebeurt, nietwaar? Jij hield van bepaalde muziek, en nu niet meer. Voor eventjes, heb je naar een gevoel van balans gezocht, vanwege de bekendheid ervan, het volle bewustzijn ervan.

Eerder was je uit balans, maar je was gewend aan onevenwichtigheid. Nu heb je zeebenen, als het ware, en het duurde eventjes voordat je gewend was om op het vaste land rond te lopen. Dit is een overgang. Jij bent op een doorreis. Jij laat de oude gebieden achter en gaat nieuwe gebieden binnen.

En je biedt er weerstand aan. Je omarmt jezelf. Beeld je nu in dat jij in de zee bent voor de eerste keer. Om te zwemmen kun je niet blijven staan. Jij moet het laten gaan. Jij moet leren om je armen en benen in het water te bewegen. Jij bent aan het leren om te drijven. Jij bent zo gewend geraakt aan het vasthouden, en nu laat je al je grenzen gaan. Werkelijk, jij hebt ze niet nodig. De grenzen waren nooit een veilige kust.

Nu zwem je in de diepe oceaan. Jij bent de dolfijn die opspringt. Jij springt nu op.

In jouw staat, voel jij je misschien als Alice in Wonderland die in het hol naar beneden valt, alleen st jij op, en Ik ben hier en Ik zal jou niet laten vallen. Als jij het gevoel moet hebben dat jij aan het vallen bent, weet dat dan jij omhoog valt, omhoog in Mijn armen.

vertaald door: