Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 7 juli 2017

Heavenletter 1832: Een Bepaald Lied Wordt Gezongen / Geplaatst 7 juli 2017

Een Bepaald Lied Wordt Gezongen
Brief uit de Hemel
Geplaatst 7 juli 2017

God zei:

Jij bent de golven van het water, schijnbaar beroerd door mensen die jouw leven inkomen. Je verheft je hoog op de golven en je gaat naar beneden, toch is het afhankelijk hoe je de boot bestuurt en op en neer gaat. Je bent het zelf die het maakt hoe je je op vele manieren voelt.

Alle mensen op de kusten van jouw leven ben jezelf. Wat ze ook bij je naar boven brengen, ze brengen jou naar boven. Aan het oppervlak van het leven heb je tomeloze angst en negativiteit terwijl je ook de kapitein van Liefde en alles wat mooi is bent. De kapitein draagt een wit uniform, de vleugels op de schouders stellen liefde voor.

Er is geen schuld en verontschuldiging. Een orkest speelt. De lage noten hebben, evenals de hoge, hun plaats. Elk zijn ze kostbaar. Elk smelten ze in elkander.

Een artiest gebruikt de kleuren op zijn verfbord. Geen enkele kleur valt in ongenade. Het is de kleur zoals hij op het moment is. De ene knop van een bos rozen komt nu uit, de ander later. De ene tak waar je op stapt knakt, de andere springt op. Het is alles zoals het is. Op een bepaald moment zal het veranderen maar nu wordt een bepaald lied gezongen. Het zal snel een ander lied zijn. In dit, wat tijd genoemd wordt, is er al een ander lied.

De enige constante is God. Dat wat doorgaat tussen Ons, verheft het Leven. Daarom is wat tussen Ons is geweldig. Het vergroot Liefde. Liefde weergalmt in een lied. We kijken in elkaars ogen en in een flits wordt de wereld verruimd naar originele Liefde. Hij groeit naar de oorsprong van Liefde.

Deze oorsprong is Zijn. En we hebben blijkbaar dezelfde jij en dezelfde Ik en de hele tijd, zijn Wij simpelweg Zijn. Zijn is Zijn en Wij Zijn Zijn. Wij zijn Een Wezen in deze Eeuwigheid waar We in Zijn. We zijn in Onszelf omdat We Eeuwigheid zijn. We zijn Eeuwigheid dansend in de spiegel. We zijn de Eeuwigheid en jagen haar na. We blijven overeind met de Eeuwigheid die in het intiemste deel van Ons hart verblijft.

We overdenken het relatieve leven op drie manieren. Een is, te zeggen dat het is zoals het moet zijn. De boom valt op de juiste plek op de juiste tijd. Een andere manier is om te zeggen dat alles fout is. De boom zou helemaal niet hebben moeten vallen. Weer aan andere manier is om te zeggen dat de wereld is zoals je hem ziet en je ziet hem op veel manieren.

Jouw wens is dat de relatieve wereld perfect is en als hij niet aan jouw voorkeur voldoet, ben je teleurgesteld. De wereld blijft hoe dan ook niet dezelfde en jouw kijk erop veranderd desondanks.

Beschouw jouw gedachten op Aarde als krachtige magneten of als een zoom- lens. De magneten trekken vibraties aan die dezelfde zijn als jouw gedachten. De lens van de camera projecteert jouw gedachten als een plaatje en je ziet deze gedachten voor je geprojecteerd.

En er zijn ook wereldse gedachten, hoewel je daar boven kunt staan. Geliefden, je móet er boven staan. Jouw gedachten moeten zich verheffen. Het is jouw denken dat zich verheft, begrijp je. Jij wordt verheven met je gedachten. Het zijn jouw gedachten die je voortstuwen. Jouw gedachten stelen de show.

En toch hoeven We Ons niet zo op te winden over het relatieve leven. Het is tenslotte alleen maar relatief. Het is niet absoluut. Het is een droombeeld dat voorbijgaat.
Verbazingwekkend is er een droombeeld van een schip waar je je aan vasthoudt, hoewel je de Oceaan zelf bent. Je kunt alleen in jezelf zinken. In elk geval, stijg je op uit de diepten van de Oceaan.

Herinner je waarvan je gekomen bent. En herinner je Wiens hart in het jouwe klopt. Hoe kun je dorst hebben als je zelf het Levenswater bent?

vertaald door: