Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 6 juli 2017

Heavenletter 1831: De Wateren van het Leven /Geplaatst 6 juli 2017

De Wateren van het Leven
Brief uit de Hemel
Geplaatst 6 juli 2017

God zei:

Heilig zijn de wateren van het leven. Heilig zijn de Wezens die drinken van het water van het leven. Heilig is het leven op Aarde. Het is een heilig privilege om te leven in een Menselijk lichaam op Aarde. Dacht je dat het een slecht voorteken tegen jou was? Iets van schande, misschien, om een kind op Aarde te zijn?

Als de Aarde een soort mindere wereld lijkt te zijn, is het omdat jij niet haar belofte hebt gezien.

Welke ingrediënten op Aarde denk dat dat er gemist worden dat het leven erop minder dan heilig zou zijn?

Als Ik, Vader en Moeder God, heilig ben, hoe kan dan Mijn nageslacht minder zijn? Hoe kan jij dat zijn? Hoe kun jij jezelf als een zwoeger zien? Of als een dief of als schande? Jij staat jezelf dat toe wat jij jezelf toestaat. Jij onthoudt jezelf wat jij jezelf onthoudt.


Jij geeft alle soorten dingen de schuld. Jij geeft gebrek op gebrek de schuld. Maar voor elk vermeend gebrek in jouw leven, hou jij de verantwoordelijkheid. Het leven is niet óf óf, geliefden. Het leven is een eindeloze lijst van mogelijkheden. Wat is er zo leuk aan óf óf? Is niet en en en en en... beter?

Iedereen is goed in wat hij opmerkt van waar hij staat. Als je het niet leuk vindt wat je ziet, ga verder en sta ergens anders waar jij het beter kunt zien. Jij hebt duizend keuzes, geliefde, niet slechts een of twee.

Jij bent degene die jezelf vertelt dat jij iets niet kunt hebben. Jij hebt niet genoeg van jezelf gehouden om het te verkrijgen. Jij hebt het van jezelf weggehouden terwijl je had kunnen geven.

Van nu af aan ben jij degene die geeft. Begin met aan jezelf te geven. Als je dorst hebt, drink. Wat valt er te winnen wanneer je het niet doet? Begin te leven in een wereld van overvloed. Overvloed is van jou. Accepteer dat het zo is.

De wereld zoals die lijkt is gegroeid vanuit jouw verstand. Verander jouw gedachten, en een andere wereld zal tevoorschijn komen uit jouw bewustzijn. Mogelijkheden zijn bedoeld om gerealiseerd te worden. Mogelijkheden zijn niet bedoeld om ver weg te zijn. Het is niet bedoeld om alleen maar een droom te zijn.

Jij bent verbonden met de Aarde zoals jij verbonden bent met de Hemel. Geen van beide is buiten jouw bereik. Aan de Aarde wordt gedacht als Aarde, en aan de Hemel wordt gedacht als Hemel. Kan niet het leven op Aarde als de Hemel zijn? Kijk niet om. Kijk daarvoor in de plaats in Mijn ogen. Zie wat jij kan zien in Mijn ogen die verder zien dan die van jou.

Waarom zou iemand achteruit willen gaan? Waarom zou iemand achterom willen kijken en zeggen dat de Aarde nooit de Hemel was maar in feite precies het tegenovergestelde? Laten we het idee van tegenovergestelde en het idee van óf óf wegdoen.

De Aarde groeit naar de Hemel toe. Met iedere uitdrukking van goede wil, met ieder moment van vrede in jouw hart, en met Mijn genade, open jij de gordijnen naar de Hemel. Jij trekt de Aarde hoger op. Jij verlicht haar. Wie zei dat het leven op Aarde een last moest zijn? Wie zei dat het op Aarde niet hetzelfde kon zijn als in de Hemel?

Jij hebt in ongeluk geloofd. Jij hebt in geluk en ongeluk gelooft, maar het is ongeluk waar jij op gerekend hebt. Jij hebt de dood van een lichaam en het opstijgen van een ziel naar de zuivere Hemel een tragedie genoemd. Jij ziet leven of dood. Jij ziet goed of slecht, en zo veroordeel jij jezelf tot een leven van dit of dat. Breid jouw bewustzijn uit.

Water is heilig, en jij bent heilig. Heilig zij het leven op Aarde. Heilig zij jouw besef van bewustzijn. Laat jouw verstand als een opgevouwen waaier zijn die opent. Laat jouw verstand een paraplu zijn die blijft opengaan en opengaan en naar de Hemel blijft reiken waar de bevochtigende regen komt.

vertaald door: